Söndagslistan

Söndagslistan vecka 10

Igår fick jag gjort det jag tänkt mig, jag satt en stund med examensarbetet och jag tränade lite. Snacka om selektivt flås förresten. Jag hade inte ”orken” att springa en runda men hoppa hopprep en stund och köra ett styrkepass gick alldeles utmärkt. Intressant det där vad orken räcker till. Handlar det verkligen om ork då eller sitter det mer i huvudet? Men idag har jag ont efter träningspasset. Önskar mig en kropp som inte gör ont….

Känsla: Det har varit en riktigt bra vecka. Jag är så glad för allt möjligt. Glad men trött. Längtar efter sommar och semester och mindre bråda dagar. Snart så!

Väder: Kontrasternas vecka. Se bara.

Mina positiva från veckan:

 • Alltså den här veckan har jag tjatat en del, men mitt jobb alltså. Fått så fina ord till mig, jobbat med utbildning och just det där att få dela med mig av det jag kan. Älskar!
 • Jag är glad för att Ida har hittat en balett som hon gillar.
 • Samuel har varit hemma en sväng i helgen. Vi har varit hemma hos mina föräldrar och ätit god smörgåstårta. Där fick vi även träffa Marcus och Kevin.
 • Kul att träffa några av klasskompisarna igen och att få praktisera det vi lärt oss i ett fiktivt men ändå allvarligt patientfall. Allvarligt på så sätt att vi skulle behandla det som en riktig akutsituation.

Tråkiga: Jag fick parkeringsböter igen. Brukar ställa bilen på en parkering en bit bort och man får stå fyra timmar. Nu tror jag att parkeringsbolaget har upptäckt vilken guldgruva det är så nu är det slutparkerat där. Fixade abonnemangsbiljett men det sved vilket är lite konstigt. Det är ändå billigare än att göra som jag gör nu: få böter och ställa mig i norra entrén där det kostar 95 per pass.

Veckans filmer: Såg interstellar med Samuel och Rickard igår kväll. Mycket intressant film måste jag säga. Jag och Rickard har även kollat på Johan Falk. Det är bra filmer alltså!

Haha: Det här är helt klart veckans haha.

En viktig intervju: Vi måste prata mer om elefanten i rummet och jag hoppas verkligen att youtube inte censurerar den här viktiga intervjun med Per Shapiro och Nicklas Söderberg.

Det har inträffat otaliga tragedier där topptränade idrottsutövare faller ihop under träningar och matcher. Inte sällan med dödlig utgång.

Det som i princip aldrig nämns i medierapporteringen är att denna flodvåg av plötsliga kollapser sammanfaller med utrullningen av ett experimentellt och nödgodkänt xxxx…

Nicklas ”Nick” Söderblom har i hela sitt liv gått i fronten för hälsa och träning. Han har varit personlig tränare åt Hollywoodstjärnor som Pierce Brosnan och Cindy Crawford. Men så drabbades han oväntat av en hjärtinfarkt. I den här intervjun berättar han om sorgen över ett liv som slagits i spillror. Han pratar också om frustationen över att det står en elefant mitt i vardagsrummet, som de flesta journalister och läkare verkar låtsas att de inte ser.

Per Shapiro

Träning: I skrivande stund har det bara blivit ett pass. Hade för avsikt att börja cykla till jobbet men ena dagen var det minusgrader och blankis och nästa dag var 7 minus. Jag vill inte cykla i minusgrader.. Där går min gräns. Förutom full storm. Ogillar starkt när det känns som att jag kommer två meter framåt och en meter bakåt. Men det är en liten parentes.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Söndagslistan vecka 10

 1. Som nattarbetare på sjukhuset har jag turen att slippa betala parkeringsavgift, än så länge… Himla trist med böter och helt förståeligt att man vill hitta alternativa parkeringsplatser. Det är inte billigt att parkera vid sjukhuset.
  Och så till intervjun… SÅ bra och intressant. Undrar bara hur länge den får vara kvar på Youtube innan den tas bort?? På min arbetsplats var vi bara 3 av över 80 personal som avstod vaccinet och som på många platser så fick vi en hel del skit. Men jag är stark i min åsikt och kommer ALDRIG ta något snabbframtaget vaccin. Önskar bara att fler människor vore mer kritiska och mer granskande när något sånt här kommer och inte följer strömmen och visar upp sina plåster på fb. Min s.k vänlista på fb halverades under pandemin och alla som visade upp sina plåster med alla fåniga hejarop om att ta ansvar i kommentarsfälten, rensades bort. Mycket intressant inlägg.
  Ha en fin vecka!

  1. Det var samma sak för mig, jag har förlorat många vänner och bekanta under pandemin. Men jag tänker att om de inte vill vara vän med mig av en sådan anledning så var det inga riktiga vänner från början. Jag hade tur på min arbetsplats, ingen kritiserade mig för mitt val men å andra sidan så var jag väldigt påläst så ingen kunde ta diskussionen med mig. Hoppas fortfarande på att fler ska börja våga tänka själv och inte följa strömmen blint.

 2. Det borde verkligen vara gratis för sjukhuspersonal att parkera! Plus gratis kommunala medel.

  Intervjun med Nicklas var b ra. Jag visste allt detta innan eftersom jag känner honom. (Vi hängde en helö del i Halmstad när vi var yngre) Jag hoppas verkligen han får den hjälp och det stöd han behöver!

  1. Det har varit gratis för vårdpersonal att parkera men det blev en urdålig parkeringssituation för patienterna. Det fanns ju aldrig några platser åt dom och dessutom är det en löneförmån som det ska skattas på så regionen tog bort möjligheten till fri parkering.

 3. Många trevliga bilder från veckan och många bra stunder. Ja tänk vilken kontrast på väder det varit denna veckan. Nu är det någon blandnad kompott på vädret där det är disigt men ej snö. Men ohh vad suuuurt med parkeringsböter, det är alltid så trökigt. Det fick vi i somras då vi var på Läcköslott trots att vi inte gjort ngt fel. Vi stod på laddplats och det stod klart hur man skulle göra, men det de uteblivit var att man skulle också betala för platsen, det stod inte utan vi betalde för laddningen. Det är så roligt och sätter sig i hjärtat då man får uppskattning för det man gör och får det medlat till sig sådär på jobbet. Roligt att dottern trivs med sin balett, det måste vara en bra träning för kroppen också.

Lämna ett svar