Söndagslistan

Söndagslistan vecka 48

Idag är det första advent och jag ska fokusera på studierna. Jag har dock lovat Ida att vi ska ut och åka pulka idag med så det ska vi göra senare. Det ser ut som att solen kommer lysa på oss idag, ser lite blå himmel. Så härligt ju!

Känsla: Som jag skrev tidigare i veckan så känner jag mig både trött och sliten. Det är så mycket på alla sätt och vis.

Väder: Den här veckan har jag fått njuta av riktigt vinterväder. Är av den uppfattningen att om det ska vara vinter vill jag ha snö och minusgrader. Det där slaskiga och blaskiga klarar jag mig utan.

Träning: Jag har fått till två pilatespass. Det är det mesta jag gjort av den varan på väldigt länge. Tidigare i veckan sprang jag intervaller: 10×400 meter och 10×30 sekunder med en minuts vila emellan. Igår var jag ute i pulkabacken med Ida. Räknas det som träning att knata upp för den där stora backen några gånger?

Bilder från veckan:

Veckans länkar:

 • Det har gjorts en studie där man jämfört Sveriges och Norges dödlighet under pandemin. Det är mycket intressant att läsa. I den här studien verkar det vara till fördel för Sveriges strategi.
 • Jacob Forssmed, vår socialminister, verkar ha gjort det till sin livsuppgift att alla, även små barn ska kunna vaccinera sig mot covid19. Trots att det går emot FHM:s rekommendationer har nu regeringen beslutat att det ska vara möjligt för barn att få vaccinet om föräldrarna önskar. Att man propagerar för ett vaccin för små barn där man inte har en aning om långtidseffekterna är under all kritik. HÄR kan du läsa lite om varför.

Mina positiva från veckan:

 • Återigen fick jag ett fint omdöme från min praktik.
 • Vi är en liten grupp från jobbet som spelar på travet varje vecka. Den här veckan lyckades spelläggaren att pricka in 6 rätt så vi fick en liten summa. Det blir perfekt eftersom jag varit lite bekymrad över nästa termins praktik och det inkomstbortfall som blir.
 • Mysigt med familjetid. Igår bakade jag pepparkakor med Alex och Ida och jag och Ida var ute en sväng och åkte pulka.
 • Att jag fått till två pilatespass. Jag känner direkt att det gör skillnad för kroppen. Bara det är verkligen en motivationsfaktor att fortsätta.

Veckans haha:

PS: Jag gick faktiskt på det och förväntade mig att cykeln skulle ändra färg till den känslan jag hade just då….

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Söndagslistan vecka 48

 1. Grattis till spelvinsten!

  Visst är det så att när man väl kommer till träningen så inser man hur bra kroppen mår (och knoppen också för den delen) men det kan ju vara en tröskel att ta sig dit efter ett uppehåll. Jag har haft fokus på extra promenader med hunden förra veckan, utöver den vanliga träningen, och även ett sådant litet tillägg ger mycket i form av ökat välmående. Så ibland behöver man inte göra jätterevolutionerande förändringar (sådana som 90% a befolkningen kommer att anses sig behöva göra i januari :D) utan lite kan också hjälpa mycket.

  1. Jag håller med om att lite oftast räcker för att man ska må bättre. Tur det, vore ju hemskt om man skulle behöva springa tuffa intervaller varje dag. Även om jag gillar intervaller så vill jag inte göra det varje dag.

Lämna ett svar