Min vardag

Specialist javisst!

Jag kan inte fatta att jag faktiskt är klar nu! Veckans ”måsten” för att få examen är klart. Jag har opponerat och jag har presenterat. Och med vilket resultat. Men vi börjar från början.

Idag hade vi våra sista presentationer, det var jag och fyra personer till som var kvar. Tyckte det var riktigt bra presentationer. En av tjejerna skrev om samma sak som jag men ur ett helt annat perspektiv. Våra presentationer kompletterade varandra väldigt väl. Smart av läraren att lägga oss efter varandra.

Men jag fick höra en lite tråkig kommentar som gjorde att jag blev både ledsen och arg. Funderade på hur jag skulle kunna samla ihop mig så pass att jag skulle kunna presentera mitt arbete. Som tur var så fick jag bra pepp av lärarna och lyssna på en presentation innan min som fick mig att tänka på annat. Så när jag väl skulle presentera mitt arbete så kunde jag briljera. Fick sådan fin feedback av opponenten också, jag blev så glad! Hon sa: ”du har gjort ett riktigt bra arbete, jag har egentligen inte så mycket att säga”. Vi fick till en bra diskussion kring hur jag skulle kunna utveckla mitt arbete vidare utifrån patientupplevelser.

Efter en informationsstund om morgondagens examination hade vi individuella samtal. Jag blev så glad och stolt över mig själv för jag fick högsta betyg i alla ämnen, åtta stycken. Kurserna är:

AKUTSJUKVÅRD OCH INTENSIVVÅRD, 50 YH-POÄNG
LIA-AKUTSJUKVÅRD, 30 YH-POÄNG
LIA-INTENSIVVÅRD, 35 YH-POÄNG
LIA-VÅRDHYGIEN, STERILITET OCH VÅRDRELATERADE INFEKTIONER, 10 YH-POÄNG
LIA-MEDICINTEKNISK UTRUSTNING, 25 YH-POÄNG
MEDICINTEKNISK UTRUSTNING, 15 YH-POÄNG
AKUTA SITUATIONER, TEAMTRÄNING, 10 YH-POÄNG
INDIVIDUELLT EXAMENSARBETE, 25 YH-POÄNG

Det är en prestation för jag har samtidigt jobbat 100% på min avdelning förutom under just själva praktikperioderna. Första terminen var det så pass lite praktik så då jobbade jag faktiskt mina pass samtidigt som jag hade praktiken. Men praktikperioder efter det valde jag att ta studier utan lön. Det har kostat skjortan men så här i slutändan varit värt det.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

14 Comments on “Specialist javisst!

  1. Stort, stort GRATTIS!!! Vad var det jag sa!!! Du är fantastisk och jag hoppas verkligen att detta fantastiska resultat har stärkt ditt självförtroende och din självkänsla. Nu kan du simma ett tag på denna framtidsvåg och ta för dig. Det är du sååååå värd!!!

    1. Stort tack BP! Jo visst känner jag mig tryggare i min yrkesroll. Jag vet definitivt vad jag kan och inte. Ska vila i vad jag åstadkommit. Är så nöjd!

  2. Grattis och bra jobbat med utbildningen 🎉
    Det ör alltid skönt att vara ”klar” om man nu någonsin blir det …

Lämna ett svar