Funderingar

Succé?

På nyheterna pratades det om nobelpriset och upptäckten av mRNA och vilka möjligheter det har öppnat. Covid-vaccinet är ett exempel och enligt programledaren var det en sådan succé. Tja, om enorma biverkningar, att man blir sjuk många gånger trots vaccin och att det inte hjälpt mot smittspridningen räknas som en succé så visst, då håller jag väl med. Det är bra om folk inte blir allvarligt sjuka i covid men om de istället får en massa andra sjukdomar som biverkning, är det verkligen värt det då? Jag tycker inte det. Jag blev så upprörd att jag fräste åt Rickard att stänga av tv:n.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Succé?

 1. Albert Bourla påstår att forskningen tagit ett skutt framåt med 15 år tack vare covid 19 och det tyder ju på att det hela var ett enda stort experiment med mänskligheten,men man får hoppas att det på så sätt kan lösa många andra svåra sjukdomar som tex cancer,jag tror faktiskt att cancerns gåta blir löst tack vara covid19 experimentet. Den som lever får se.

 2. Jag har märkt flera konstigheter efter att jag tog vaccinet, jag har plötsligt fått migrän t ex. Innan jag tog vaccinet så hade jag aldrig haft migrän, jag vet inte om det beror på vaccinet, det är ju omöjligt att veta, det kan ju bero på t ex stress eller något annat också, men eftersom jag aldrig hade haft migrän i livet innan jag tog vaccinet och så fick jag plötsligt migrän efter vaccinet så kan det ju bero på vaccinet. Jag får riktigt svår migrän, synen blir suddig för stunden, synfältet blir helt suddigt, jag kan knappt se nåt, det här kommer och går nu och jag får det nån gång i veckan, och det verkar inte försvinna heller.

 3. Nej, det har du alldeles rätt. Vi har ingen aning om IFALL det kommer finnas biverkningar på sikt och i så fall vilka. Det visste man inte heller när MPR-vaccinet introducerades i det svenska vaccinationsprogrammet 1982. Det utvecklades förvisso under 1970-talet men vaccinernas effekt och säkerhet följs sedan under tid som de används. Det skulle bli väldigt besvärligt om inga läkemedel kunde introduceras och användas i klinisk praxis innan man hade utrett långtidsbiverkningarna. Typ B-biverkningar kommer vi dessutom aldrig komma undan helt när det kommer till läkemedel eftersom de är idiosynkratiska, drabbar i normalfallet bara vissa individer och går inte att förutse eftersom de inte går att härröra till läkemedlets verkningsmekanism utan sannolikt uppstår på immunologisk basis. Det är också dessa biverkningar som kan uppstå på sikt. Latenstiden mellan en exposition av läkemedel och idiosynkratisk reaktion är vanligen mellan någon vecka eller ett par månader men kan komma både tidigare och betydligt senare (även om 10-20 år kanske är lite väl häftigt att ta i med). Det här kommer vi som sagt aldrig någonsin att komma ifrån och det kommer heller aldrig någonsin att hindra läkemedelsindustrin att introducera nya läkemedel typ A-biverkningarna är acceptabla.

  1. Känns som du ändå missar min poäng. Vem tar ansvar för de som blivit allvarligt drabbad av biverkningarna? Från våra politiker är det knäpptyst. Det diskuteras inte ens och det är ytterst anmärkningsvärt. Särskilt eftersom det var sådant hårt tryck från alla håll om att man absolut skulle vaccineras.

   1. Om det finns ett tydligt samband mellan biverkan och vaccinering så kan du ju ha rätt till ersättning och det är det ju också en del som har fått. Svenska läkemedelsförsäkringen täcker bara Pfizer och Astra Zenecas vaccin men där har Regeringen beslutat att Staten ska gå in och ge ersättning även för bevisade vaccinskador av Modernas och Novavax vacciner som har valt att inte vara med i Svenska läkemedelsförsäkringen. För den sistnämnda har det dock inte kommit in några anmälningar. För att få ersättning måste biverkningarna kvarstå i minst 30 dagar och ha en tydlig koppling till vaccinet.

    Att från ett politiskt håll vilja gå in och göra en utredning kring skador av covidvaccin ser jag som osannolikt när det en sådan exceptionellt liten grupp det rör sig om i förhållande till antalet vaccinerade. Jag tror inte att majoriteten av svenska folket skulle vilja att deras skattepengar gick till det.

    1. Hur många har tagit novawax vaccin? Det är ju rätt nytt i förhållande hur många som fått Pfizers vaccin.

     Angående att gå in frän politikerhåll är inte alls osannolikt. De gjorde det ju med pandemrix och där är det ändå färre vaccinerade och färre vaccinskadade.

 4. Håller helt med dig om att många misstänkta biverkningar rapporterats in till följd av covidvaccinen. Allt annat vore ju konstigt eftersom det har givits så extremt många doser av vaccinen. Bara av Comirnaty har det i Sverige givits 20,5 miljoner doser (drygt). Det har rapporterats in ca 56 000 biverkningar för Comirnaty vilket jag tycker är en förvånansvärt liten siffra i förhållande till antalet givna doser. Biverkningarna ”huvudvärk” och ”feber” och ”trötthet” är de tre vanligast rapporterade misstänkta biverkningar och som står för den absoluta majoriteten av de som inrapporterats. Tre biverkningar som du kan förvänta dig när du får ett vaccin. Tre biverkningar som är ett tecken på att ditt immunförsvar har reagerat.

  Sedan har vi dödsfallen som kopplats ihop med vaccinet. Med all säkerhet kan en del av dödsfallen kopplas ihop med vaccinet. Allt annat vore anmärkningsvärt. Det finns inget läkemedel som du kan ge över 50 miljoner doser av utan att något dödsfall inträffar. Det är osannolikt och har aldrig någonsin och kommer säkert heller aldrig inträffa. MEN det är otroligt viktigt att veta att i samband med ett dödsfall, oavsett hur uppenbar dödsorsaken än må vara så måste läkaren rapportera vaccinet som möjlig dödsorsak om patienten fått det i omedelbar närtid. Det har vi som arbetar på ambulansen fått erfara och skakat på huvudet åt många gånger. Ett extremt tydligt och iögonfallande exempel på detta är när vi åkte på suicidlarm till patient med långvarig djup depression. Ingen tveksamt överhuvudtaget kring dödsorsak MEN patienten tog vaccin för en knapp vecka sedan och då måste det rapporteras in som möjlig bidragande orsak.

  Sedan har vi långtidsbiverkningar som det rapporteras om titt som tätt. Jag är övertygad om att de säkert finns MEN vad är incidensen och hur ställer sig den i förhållande till hur många som INTE har fått några långtidsbiverkningar. Jag känner ingen som har fått någon långtidsbiverkning och jag känner inte heller någon som känner någon som har fått det. Då törs jag ändå påstå att jag känner rätt många personer.

  Däremot känner jag förhållandevis många med postcovid där samtliga utvecklat det efter sin första covidinfektion innan vaccination.

  Det är väldigt viktigt att våga risk jämte nytta här, väldigt viktigt.

  1. När jag ifrågasätter biverkningar så tänker inte jag på de vanliga som feber och ont i kroppen. Det tänker jag är en rimlig biverkan. Det jag framförallt reagerar på är alla dessa människor som faktiskt fått sin hälsa allvarligt förstörd efter vaccinationen. Det är ett problem som jag tycker att allt för få människor med makt att besluta bryr sig för lite om. Det är också många som vittnar om precis motsatsen, att läkare resonerar att deras besvär absolut inte kan bero på vaccinet. Men hur kan man egentligen veta om det inte görs en ordentligt utredning? Alltför många människors besvär efter vaccination avskrivs som vaccinbiverkan. Jag tycker att det ska vara tvärtom. Innan man verkligen vet borde vaccinet kunna vara med som en rimlig orsak.

   Och vad gäller långtidsbiverkningar menar jag inte besvär som kan pågå länge utan vilka biverkningarna komnmer vara på sikt. Säg om fem, tio, tjugo år. Det vet vi ingenting om. Eftersom det är en ny teknik är det rimligt att vara skeptisk. Jag menar, lobotomi gav nobelpriset och likaså användning av DDT. Upptäckter som senare visade sig vara helt förkastliga.

Lämna ett svar