Min vardag

Terminens sista närträffar

Igår fick jag tentaångest, har jag läst tillräckligt och har jag fokuserat på rätt saker? Idag känner jag mig ändå lite lugnare. När jag tänker på vissa detaljer som jag var osäker på igår så känns det ändå som att det sitter idag när jag försöker beskriva med egna ord. Jag har inte läst så fokuserat som jag hade velat men jag har läst lite nästan varje dag och det försöker jag peppa mig med att jag kommer långt med.

Idag skrivs ingen tenta. Vi ska gå igenom våra basgruppsfrågor och säkerligen få ett nytt basgruppsfall till nästa termin. Vi ska också gå igenom brännskador och stomivård. Just dessa områden har jag sett på mina praktikplatser så jag hoppas på att jag ändå kommer känna igen det mesta. Vi ska även gå igenom MR, bilddiagnostik, en undersökning som många är rädda för. Den tar lång tid och man ska ligga inne i trångt rör. Jag skriver inte röntgen för det är ingen röntgenundersökning. Istället använder kameran magnetfält och radiovågor. Det visste faktiskt inte jag innan jag började jobba på sjukhuset. Man lär sig alltid något nytt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Terminens sista närträffar

  1. Så skönt att du känner att det du har läst sitter. Det gör så mycket att läsa lite varje dag. Jag har nog aldrig gjort en tenta utan att ha tentaångest först, för jag har alltid haft känslan att jag missat att läsa på något som det kommer en fråga på. Men det har gått bra. Jag önskar dig lycka till 🙂

Lämna ett svar