Träning

Träningsfilosofi och dagens träning

Träningsfilosofi låter ju ganska djupt, tycker du inte det? Men tja, det är inte så avancerat. Idag tänkte jag dela mig av lite tankar kring min träning. Mitt ledord är i första hand välmående, trots alla krav och press jag sätter på mig själv när det kommer till fotbollen. Min kropp protesterar direkt när jag blivit alldeles för stillastittande. Kroppen vill röra på sig. Det känner jag särskilt när jag är sjuk. Hur det liksom kryper i hela mig till slut av all bristande fysisk aktivitet. Ett jobb där jag mest sitter vid ett skrivbord passar verkligen inte mig. Jag vill hålla igång med kroppen. Jag tror att om man en gång börjat träna och hålla igång så tror jag att det är svårt att backa från det. Kroppen vill hålla igång. Måste träning alltid vara roligt och lustfyllt? Jag kan säga att det inte är så superkul alltid att snöra på mig löparskorna. Särskilt inte efter de där dagarna när formen är blaha och allt är bara jobbigt. Men jag vet av erfarenhet att det alltid vänder. Rätt vad det är kommer de där dagarna när allt känns jättelätt. Det ger energi och motivation till att fortsätta.

Jag skulle vilja vara den där personen som kan transportcykla till jobbet och också samtidigt köra tuffa löppass. Tror det skulle göra underverk för min totala kondition och styrka. Idag har jag gjort just det. Jag sprang mina tuffa snabba intervaller på löpbandet, totalt 30 st och vilade en minut emellan. Sen åt jag lunch och tog cykeln till jobbet. I strålande sol så bättrade på min solbränna också. Men vinden var isande kall, det förvånade mig en aning.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Träningsfilosofi och dagens träning

 1. Å, det låter som en grym träningsfilosofi! Och jag känner igen mig, det kryper snabbt i min kropp också om jag inte får röra mig. Har en polarhund som jag varit ute mycket med. I perioder när han varit sjuk märker jag direkt hur jag saknar att gå UT och vara utomhus och att röra på mig. Att jag lixom måste ha den där lunchpromenaden. Och nu när han är äldre och jag äntligen tagit upp löpträningen igen efter flera års uppehåll känner jag också hur mycket jag behöver det och hur bra jag mår av det. Både fysiskt och mentalt. Nåt jag bara måste ha i livet lixom. Spännande med pilatesstudio föresten 🙂 Håller tummarna!

  1. Just den där krypande känslan förstärker min känsla av att vi inte är gjorda för att sitta still. Vi får se hur det blir med min studio. Har ju så många andra drömmar samtidigt med.

 2. Jag måste också röra på mig för att känna att jag trivs och mår bra.
  Jag har inte längre några mål att nå i min ålder som man kanske hade förr när man var yngre.
  Jag kan också känna lite motvilja att snöra på mig löparskorna ibland. Men jag vet att jag blir glad och nöjd när det är gjort.
  Jag har inget körkort och när vi bodde i Sverige cyklade jag året runt till jobbet. Ca. 7 km. i enkel riktning.
  Carin

  1. Vet inte om jag hade haft så många mål med min löpning om det inte var för fotbollen. Ångrar ju aldrig ett träningspass även när jag egentligen inte vill.

 3. Själv förstår jag ju inte hur folk orkar att inte träna varje dag… Ju äldre jag blir ju viktigare blir det. Avstå pga sjukdom har jag inte gjort på oräkneliga år tack och lov

 4. Välmående tycker jag är ett bra ord att ha som grund för sin träning. Jag har lite för långt till jobbet för att cykla dit men annars vore det det optimala om vädret tillåter.

 5. Jag har börjat så smått att våga träna igen, och så småningom kommer jag nog ”ta” (du delar ju såklart med dig) din träningsfilosofi och träna för välmående, även dagar då det inte är roligt och lustfyllt 🙂

Lämna ett svar