29 november 2023

Söndagslistan vecka 18

Kikar in lite snabbt för att skriva min söndagslista. Ska alldeles strax fixa mat till mig och barnen och sedan åker jag iväg för att döma fotboll. Igår planterade jag om mina paljetter och elefantörat. Det blev en ansenlig samling växter i mitt vardagsrum. Den största paletten har jag lite beslutsångest kring. Planterade om den i en stor kruka efter att ha delat den i tre. Jag har dock ingenting att ställa den på så just nu står den på en stol där den kommer få alldeles för lite sol. Kommer nog sluta med att jag får klippa ner den. Planterade även mitt popcorngräs.

Känsla: Tröttmössa är väl ett bra ord. Förra veckan var jobbig rent känslomässig, den här veckan känner jag att jag landat i det nya. Men det är fortfarande jobbigt.

Väder: Veckan började lite kylslaget men helgen har varit riktigt fin.

Träning: En snabb femma, styrketräning och två matcher, en i pojkar 15 och så dagens match som jag inte åkt iväg till än när jag skriver det här inlägget.

Låt: Run to the hills med Klara Hammarström

Fundering 1 : Ska jag göra en ”Clara” och ge mig själv 20 minuter läsläxa varje dag?

Fundering 2: Tror folk fortfarande på fullaste allvar att vaccinet minskar smittspridningen och att man som vaccinerad smittar mindre? Blev väldigt förvånad när jag stötte på det resonemanget. All data som finns nu pekar ju snarare på motsatsen.

Några av veckans bilder:

Veckans inspiration: Ingegerd 79 bast som sprungit 60 maraton.

Läsvärda inlägg från veckan:

Överväger verkligen nyttan risken?

Att bli tagen på allvar

Mina mål för veckan var:

  • Styrka för hela kroppen. Framförallt explosiv styrka
  • Köpa jord för att kunna plantera om mina paletter och sätta palettskotten i jord. I veckan har nog skotten rotat sig ordentligt. Vill även plantera om mitt elefantöra.
  • 1 timme pilates.
  • Testa odla prydnadsgräs av popcornkärnor. Se längre ner. 🙂
  • Få till bra löppass

Jag kan sätta check på ett styrkepass för hela kroppen, att jag planterat om paletterna , sått popcorngräs. Däremot har jag failat på den där timmen med pilates och det känns i kroppen kan jag säga.

Nya mål för vecka 19:

  • Köpa ett tiokort pilates så jag får in i allafall en timme pilates i veckan.
  • Sova!
  • Dricka mycket vatten. Extra viktigt nu när det börjar bli varmt.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

4 tankar på “Söndagslistan vecka 18

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: