Min vardag

100000 ”nätta” slantar…..

I morse vaknade jag strax innan halv fem klarvaken, det kändes ju väldigt onödigt. Låg kvar en stund men gav sedan upp och klev upp ur sängen. Idag har jag haft utbildning med jobbet hela dagen. Vi brukar alltid gå igenom våra apparater inför sommaren. Apparaterna som vi gick igenom är hostmaskinen som används till patienter som av olika anledningar inte kan hosta själv. Vi gick igenom utrustningen till våra nattliga registreringar. En sådan registrering görs när man gjort bedömningen att patienten behöver någon form av andningshjälpmedel i hemmet. Jobbar man på lungmedicin är det typisk utrustning som man måste kunna, både som sjuksköterska och undersköterska

Vi har en del nya medarbetare och fick repetera att ställa in en bipap, det är noninvasiv ventilation, det vill säga att patienten kan andas i mask och inte behöver en tub i halsen för att kunna andas. Vi använder den oftast till patienter med KOL som samlar på sig koldioxid. Lungmedicin på US har även uppdraget att kunna ta emot komplex hemrespiratorpatient. Det handlar om en patient som är stabil nog att kunna skrivas ut från IVA men som inte kan andas utan respirator. Vi repeterade därför funktionskontrollen och hur man kopplar alla delar till våra respiratorer som används av patienter som behöver andningshjälp 24 timmar om dygnet. Det var en bra och intressant dag.

Rubriken då? Idag har dom kollat hur skadad vår bil är och reparationen kommer gå på dryga 100000 riksdaler. Så nu ska det diskuteras försäkringsbolagen emellan om bilen är värd att laga eller om det hellre beställs en ny. Det räcker inte att rikta om balken, den behöver bytas, det är tre fönster som är skadade, ett däck är helt förstört vilket innebär att alla fyra måste bytas och lite annat smått och gott. Jag är glad över att det inte var vi som orsakade olyckan.

    Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

    6 Comments on “100000 ”nätta” slantar…..

    1. Oj, vilket jobb.. Har varit nära person med svåra andningssvårigheter och är så tacksam över en så självklar sak som att andas. Tänker ibland på det när jag springer. Tar vara på njutningen att vara fri. Fint att ni finns där och underlättar i en svår situation för människor.

    2. Det är inge vidare när bilen strular, hoppas verkligen att allt kommer att lösa sig med bilen. Så att du slipper vara utan bil så länge. Känner själv att man blir så handikappad utan bil när man är van att ha det.

    Lämna ett svar