Min vardag

Selfie #20 Om köket

Jag kom hem från jobbet helt trumpen idag. Min lärare ligger nog efter i sin tidsplan vad gäller examensarbetet. Idag var planen att allas arbeten skulle skickas ut till opponent men de som väntar på feedback (inklusive jag) har inte hört något alls. Tycker det är trist för jag lämnade ändå in mitt arbete i god tid. Just idag känns det som att jag inte kommer få någon examen. Rimlig tanke? Nej inte alls.

När jag kom hem från jobbet behövde jag träna men lusten finns inte alls. Känner mig otränad och ”lufsig” och jag vet receptet mot det: träna fast jag inte vill. Men det är svårt alltså….. Så Rickard drog ut mig på en promenad i skogen. Det var nyttigt!

Klimakteriehäxans selfie är nu inne på den tjugonde veckan. Tycker det är kul att temat fortsätter och att alla hänger i. Den här gången handlar det om köket.

1. Den kryddan (förutom salt och peppar) använder jag ofta: Räknas grädde? Grädde lyfter den mest tradiga mat.

2. Den kokboken rådfrågar jag ofta: Svarar som Klimakteriehäxan: Google.

3. Den köksprylen är jag glad att jag har: Min mixer. Hade älskat att ha en Air fryer. Samuel fick en när han fyllde år och den testade vi såklart. Jag vill också ha en!

4. Den köksprylen använder jag så sällan att jag borde göra mig av med den: Soda streamern, jag har inte använt den på flera år.

5. Det är viktigt för trivseln i mitt kök: Blommorna vid bordsänden. Just nu har jag en vissen kalanchoe, en en (växten en alltså) från i julas och julgruppen som vi fick av Rickards chef lever fortfarande. Det är inte ofta jag lyckas hålla liv i en murgröna men jag tror det är mossan på ytan som håller den vid liv. Min vinterljusstake är fortfarande kvar men tycker om den så mycket så vill ha den kvar.

6. Den prylen gör mitt kök speciellt: Min stringhylla där jag har mina prylar från min farmor. Och så mina gosedjur från studenten.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Selfie #20 Om köket

 1. Älskar stringhyllor, har dock aldrig ägt en! Grädde, nä för sjutton, inget klet tack, jag är inte mycket för såser, i så fall hellre syrlig creme fraiche. Airfryern jag köpte var den minsta som fanns, har dåligt med utrymme och bor ensam. Men den används, senast idag! Rekommenderas!

 2. Ett tips när du känner dig omotiverad till att träna är att kolla Youtube. Jag följer en del fitness killar och blir alltid inspirerad och peppad av deras video. Jag tränar 4-5 gånger i veckan nu och älskar det 😀

 3. Men så trist att du inte hört något ännu.
  Vi tog med oss vår sodastreamer till Spanien när vi flyttade. När vi sedan skulle köpa en ny kolsyrepatron gick det inte att få tag på någon. Eller det kanske det gör om man lägger ner sin själ i det. Men i vanliga affärer eller i någon vitvarubutik finns det inte.
  Tänk att ha en liten finblomstrande julhörna på bordet.
  Carin

 4. Du har SÅ rätt om grädde!!!! Lyfter ju det mesta!
  Tack för att du bjuder in oss till ditt trevliga kök. Men ska du inte ge soda streamern en ny chans? Jag älskar min!

 5. Stringhyllan vart ju som pricken över i:et 🙂 Snyggt! Soda Streamern skulle jag inte överleva utan, jag har starkt begär på kolsyrat vatten just nu under alla febertoppar och smaksätter det gärna. Jag har tre patroner kolsyra som ett exempel och när det är en kavar blir det två nya helt enkelt. Jag har milen till byte så det gäller att vara strukturerad. Air fryer finns men våran är så liten, räcker till två personer typ. Men som jag gillar pommes är den utmärkt 🙂 Googla går inte med kladdiga fingrar och sedan får man upp 44.300 recept. När man väl tar fram kokboken viker man bara upp den så ligger den där synlig 🙂

  1. Jag googlar receptet innan jag börjar så slipper jag hålla på med kladdiga fingrar. Tycker att det första som kommer upp ändå är det jag vill ha. Googlar oftast samma recept.

 6. Tycker det är dålig stil av skolan/universitetet att inte höra av sig till er. Jag menar ni elever fick hålla deadlines, men det gäller uppenbarligen inte för lärarna/professorerna. Dåligt!
  Grädde och lätt crème fraiche är måsten i matlagningen, speciellt om det är kycklingrätter. Skrattade gott åt din julhörna på köksbordet. Nej, jag kan inte ta kål på levande blommor heller, men murgröna är rätt enkelt att hålla vid liv – detta sagt av en som INTE har gröna fingrar;-)
  Din stringhylla villhöver jag, helt klart:-)

  1. Jag vill inte hänga ut någon men om lärarna ska kunna hålla deadlines så förutsätter det att också eleverna gör det. Håller helt med angående grädde och creme fraiche. Murgrönan brukar alltid torka ut för mig eftersom jag glömmer bort att vattna. Perfekt då med mossan som håller kvar fukten.

Lämna ett svar