Söndagslistan

Söndagslistan vecka 19

Jag satt uppe med Rickard och barnen och tittade på ESC och maken till politiskt korrekt show har jag nog aldrig sett. Blev chockad över att Irlands satanistiska bidrag kom så högt upp men det passar väl i tiden när allt ska vara så ’alternativt”. Och vad är det här med att det ska vara så naket som möjligt? Skruvat värre! Blir beklämd när jag ser hur det extrema normaliseras mer och mer. Hur kvinnligt och manligt suddas ut och hur ledordet inkluderande istället blir mer och mer exkluderande.

Eller som en kommentar jag såg på Facebook:

Har verkligen omvärderat dessa frågor, allteftersom tiden har gått. I början tyckte jag att det är väldigt sunt att vi accepterar olika könsuttryck, sexualiteter osv-vilket jag fortfarande tycker. Jag är ju själv gay, går emot ”normen”.

Jag köper dock inte längre uttrycken för dessa ”olikheter”. Nu helt plötsligt har det blivit det nya normala att män springer runt med kjol eller klänning i osmakliga färger, gärna med ett stort fett skägg som ”kontrast”. Vad är poängen? Det handlar inte ett dugg om mångfald, det är snarare ett extremt uttryck för uppmärksamhet och nya ”trender”.

Dessutom har det blivit en solklar salig blandning av vänsterradikalism där vi ska käka skalbaggar för att ”rädda klimatet” ihop med ett hat mot vårt biologiska kön och som grädde på moset: En värld där gränserna helst ska vara öppna på vid gavel.

Tack men NEJ tack-detta spektakel går emot allt jag står för-mer eller mindre. Och ja-jag tror ÄNDÅ på mångfald 👌 Man behöver inte vara en vänsterextrem polyamorös icke-binär hen aka vegan för att ha vissa övertygelser! Just sayin💙 🌈💙

Om jag ska säga något positivt om spektaklet så är det att Malin Åkerman och Petra Mede gjorde ett bra jobb som programledare och att Sverige inte kom så katastrofalt dåligt som jag trodde att dom skulle göra. Blev också väldigt glad över stödet som Israels bidrag fick. Hennes låt fick näst flest röster hos folket vilket jag tyckte hon var värd. Ingen förtjänar att få skit på det sättet för att man är född i ett visst land.

Ida var engagerad och ritade smileys på varje bidrag. Syns tydligt vilka hon tyckte var skräp.

Känsla: Det känns så underligt tomt. Borde vara glad över att tentan är klar och det är jag såklart men just den där konstiga tomheten. Mycket intressant känsla. Men det är väl lite så, när man varit fokuserad på något så länge och det sen är slut blir det väl lite tomt. Typ som post marathon-blues.

Väder: Värmen kom till sist. Hur underbart är det inte?

Mina positiva från veckan:

 • Eftersom det dröjde så länge på tentaresultat började jag tänka att det kanske är så att alla i klassen faktiskt är godkända. Och mycket riktigt. Sent i onsdagskväll kom mailet om att vi alla som skrivit T4-tentan var godkända. Blev så glad.
 • Är så stolt över mig själv att jag skrivit fyra tentor utan att ha behövt göra om en enda.
 • Turridningen på islandshäst med mina fina kollegor i torsdags.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “Söndagslistan vecka 19

 1. Detta år tyckte jag att det mest verkade gå ut på att vara så spektakulär som möjligt medan musiken nästan hamnade i andra hand. Ärligt talat så tycker jag att det har gått till överdrift och att vissa inte såg kloka ut. Sedan vet jag att det är en smaksak men nej, jag gillade det inte. ”Fräken Snusks” bidrag framstod plötsligt som rena söndagsskolan! Israels låt var fin tyckte jag. Att bua när man besöker ett evenemang tycker jag att man ska låta bli. Det finns ingen anledning att bete sig illa.

  1. Det var som en pridefestival och jag gillar inte anspelningen på sex. Särskilt inte eftersom det är barn som tittar. Håller med om att Fröken Snusk känns väldigt oskyldig i jämförelse.

 2. Jag har tröttnat totalt på ESC. En jury som av någon anledning ska kunna rösta så att folkets favorit inte vinner, låtarna tycker jag överlag har blivit sämre och uppträdandena för nakna och extrema. Och som du skriver, det politiska.

 3. Jag är glad att jag inte satt och såg på eländet.
  Så skönt att värmen kommit till er.
  Ha en ny bra vecka.
  Carin

 4. Alla kommentarer du har tagit från sociala media stämmer jag in på till hundra procent. Är så himla trött på allt vad hållbart och icke binärt heter. Det sistnämnade är fysiskt dessutom helt ”omöjligt”. Antingen är man född med… eller så är man inte det.
  Mellanakterna i semifinalerna var betydligt bättre/vassare än i finalen. Blev så glad när Petra Mede fick stående ovationer. Hon är så otroligt proffsig.
  Den schweiziska vinnaren Nemo (”Hitta Nemo” – var det inte en tecknad film från 2003) gjorde onekligen ett akrobatiskt nummer oavsett hans icke binära tillstånd. Tyckte dock att Kroatien, Ukraina och Israel var bättre. Och tror det eller inte, jag gillade Irland – lite nytänk där. Dessutom var det ”inne” att många låg ned och sjöng samt hade långa fingernaglar – plagiat från Loreen.
  Nu får vi återhämta oss i 12 månader;-)

  1. Det är nog mer den där känslan av att inte vara varken det ena eller andra. Men jag håller med. Semifinalerna missade jag helt. Jo hitta Nemo är en tecknad film. Barnen älskade den när dom var små.

 5. Jag håller med om ESC, det handlar mer om att synas än om musik, jag förstår inte ens hur Irlands bidrag kunde bli valt att skicka dit, och varför så mycket naket? Jag tittade inte på hela. Den ligger något i den texten du kopierat, så mycket som ska vara extremt numer.
  Grattis till tentan!

Lämna ett svar