Hanna tycker

När ESC inte längre handlar om musik…..

Äntligen har vi fått lite värme. Samtidigt som jag är glad över värmen och all grönska så kommer även den där känslan av att det inte får gå för fort. Jag vill hinna njuta och jag vet av erfarenhet att den här tiden kommer springa förbi. Jag behöver verkligen öva på att vara här och nu. Det är inte riktigt min starka sida om man säger så. Jag ska öva på att vara här och nu genom att ta mig ut på en löprunda i skogen. Men först några rader om ESC.

Ikväll är det Eurovision song contest i Malmö. Den senaste veckan har det protesterats hej vilt om Israels deltagande i Eurovision. Många röster gör sig hörda om att den israeliska sångerskan Eden inte borde få delta på grund av kriget mellan Hamas och Israel. Personligen tycker jag inte att man ska blanda ihop en musiktävling med politik. Såg Edens bidrag igår och det är en helt fantastiskt låt som kommer få min röst, om jag röstar vill säga. Sveriges bidrag med Marcus och Martinus bleknar rejält i jämförelse. Tror faktiskt inte att Sverige har en chans på en bra placering ikväll. Åter till Eden, det är helt galet att hatet tar sådana proportioner att man ger sig på en enskild sångerska. Att Eden förbereder sig genom att utsätta sig för simulerade burop är helt skruvat. Har vi inte kommit längre vad gäller att skilja på sak och person?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “När ESC inte längre handlar om musik…..

  1. Det är väl väldigt många år sedan som Eurovision handlade enbart om musik.
    Och det är bedrövligt att politiken ska ta över.
    Carin

  2. Jag ogillar ESC och har inte tittat de senaste 40 åren, men det som nu utspelas är skamligt. Att en 20-årig artist tvingas utstå så mycket hat för att hon är född och uppvuxen i ett land som legat i konflikt med sina grannländer i decennier är ovärdigt. De som nu buar efter hennes uppträdande och på gatorna i Malmö, har mig veterligt inte med ett enda ord tagit avstånd från Hamas och det terrorattentat som utlöste pågående händelser i Gaza. Jag hörde delar av Israels bidrag när frugan förbereder sig inför kvällen och som du skriver, det är en bra låt.

  3. Kan bara instämma. Det är tragiskt och totalt sjukt! Dessutom har tjejen inte kunnat/velat lämna sitt hotellrum utom för att repa. Hörde även ryktet att den holländska sångaren blev diskad på grund av rasistiska påhopp av Eden. Pinsamt att detta hände i Sverige såklart. Ännu mera ledsamt är att BBC inte visar bilder från semifinalerna utan beskriver demonstrationerna i största detalj. All fokus på självaste ESC är borta – diskvalifikation och protestmarscher är det som gäller.
    Så himla synd, då jag tycker att produktionen av det jag sett hittills är det bästa någonsin. Scenografin är outstanding – Sverige är så himla duktig på sådant och så blir det så här. Fruktansvärt trist.

Lämna ett svar