Vardagen

Härlig dag

Muffins och kakbak, en löprunda på 7 kilometer och en eftermiddag på badet. Receptet för en riktigt lyckad sommardag. Jag är happy, happy, happy.
 
 
Jag har börjat läsa en ny bok, Niceville heter den. Jag har bara läst några sidor men är fast. Kommer tipsa mamma om boken sen. Tror hon också kommer gilla den. Så här står det om den (saxat från Adlibris):
 
”Oförglömlig roman om tre starka kvinnor i sextiotalets Södern
När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.
Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap.

Tillsammans med en annan svart hemhjälp – den egensinniga och smarta Minny – bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid.”

 
 

 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Härlig dag

  1. Ja den var jättegod så det lär bli fler besök där… 🙂
    Lura mig nu inte att köpa fler böcker för jag har köpstopp på det… 😉

  2. Åh boken är ju bara så bra! Fast jag körde den som ljudbok istället. Livet som småbarnsförälder är tufft,hinner inte läsa. Får lyssna när jag städar mm 😉

Lämna ett svar