och Mat

Kyckling i ugn med mango

 
Du behöver:
 
900 gram kycklingfilé
2 mango
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
Vatten
Kryddor (jag har snöat in på piffi, grillkrydda, peppar och paprika, vad brukar ni krydda er kýckling med?)
 
Gör så här: Stek kycklingen så den får fin yta. Lägg i en form. Skala och skiva mangon och lägg på den. Blanda inop creme fraiche, grädde, vatten och kryddor i en bunke och häll seni formen. In med det i ugnen i ca 20 minuter.
 
Servera med tex hemgjort klyftpotatis eller kokt ris och en sallad. Det godaste jag ätit på länge!
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Jag har också drömt om att plugga till sjuksköterska men har utbildat mig till specialistundersköterska inom palliativ vård/avancerad omvårdnad och specialistundersköterska i akutsjukvård och intensivvård. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Kyckling i ugn med mango

  1. Både grillkrydda/piffi innehåller i huvudsak svartpeppar/salt/chili/lökpulver och ev. lite paprikapulver.
    Jag föredrar att använda dessa kryddor individuellt istället för kryddmixar och gärna nymalen peppar – då kan man balansera upp smakerna mycket bättre. En skvätt syra också för att balansera mot sötman i mangon tror jag också på och sen gärna lite nötter (jordnötter/cashew) i för lite textur.

    1. Fast jag tycker de smakar olika, men det stämmer säkert att det egentligen är typ samma sak. Tack för tipsen, nötter är dock uteslutet pga allergier hos barnen. Annars gillar jag verkligen cashewnötter. Vad tänker du på för syra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *