Du behöver:
900 gram kycklingfilé
2 mango
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
Vatten
Kryddor (jag har snöat in på piffi, grillkrydda, peppar och paprika, vad brukar ni krydda er kýckling med?)
Gör så här: Stek kycklingen så den får fin yta. Lägg i en form. Skala och skiva mangon och lägg på den. Blanda inop creme fraiche, grädde, vatten och kryddor i en bunke och häll seni formen. In med det i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med tex hemgjort klyftpotatis eller kokt ris och en sallad. Det godaste jag ätit på länge!
Gilla detta:
Gilla Laddar in …
Relaterade
Låter huuuur gott som helst! 🙂
Det var riktigt gott!
Låter smaskens! Måste absolut provas!
Åh lät jättegott. Älskar mango så detta kan inte bli fel. Tack för tipset!!
Både grillkrydda/piffi innehåller i huvudsak svartpeppar/salt/chili/lökpulver och ev. lite paprikapulver.
Jag föredrar att använda dessa kryddor individuellt istället för kryddmixar och gärna nymalen peppar – då kan man balansera upp smakerna mycket bättre. En skvätt syra också för att balansera mot sötman i mangon tror jag också på och sen gärna lite nötter (jordnötter/cashew) i för lite textur.
Fast jag tycker de smakar olika, men det stämmer säkert att det egentligen är typ samma sak. Tack för tipsen, nötter är dock uteslutet pga allergier hos barnen. Annars gillar jag verkligen cashewnötter. Vad tänker du på för syra?