50 g smör eller margarin
3 dl vatten
½ paket jäst, 1 tsk salt
2 msk strösocker
2 dl grahamsmjöl
4-5 dl vetemjöl
Smält först matfettet i en kastrull. Tillsätt vattnet och värm vätskan till fingervarmt, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke (jag använder torrjäst). Tillsätt lite av degvätskan och rör till jästen löst sig.
Tillsätt salt, socker, vetemjöl och grahamsmjöl. (I mina har jag använt dinkelmjöl istället för grahamsmjöl). Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa ca 45 minuter.
Ta upp degen på arbetsbänk (eller bord) och knåda den. Dela degen i 8 delar. Kavla eller platta ut varje bit till en rund kaka och nagga dem med en gaffel.
Hetta upp en stekpanna på spisen och grädda brödkakorna ca 2 minuter på varje sida. Låt bröden svalna under bakduk.
Finns det ngt som är så gott som nybakat bröd:)önskar dig en Glad Påsk när jag ändå tittar in:)
Mmm det ser riktigt gott ut. Kram Anette
Det är gott med nybakade och ljumma bröd. När jag var i Pakistan åt jag liknande bröd varje dag! Urgott:)
Tack! Bebisar är så gulliga och mysigt att ha så nära till varandra i familjen.
Glad påsk!
Smarrigt 🙂