Träning

Stadsfestloppet

Alexander sprang Lilla Stadsfestloppet, 575 meter var hans lopp. Han var så duktig och sprang på. Ida var anmäld men hon ville inte springa väl på plats.
Försök att övertala Ida.

Efter Alex lopp var det dags för mig, Rickard och Marcus att värma upp. Vi skulle springa fem kilometer. Jag förväntade mig inga stordåd idag då jag dömde match både igår och i förrgår.
Jag fokuserar.
Marcus tyckte jag skulle vara hare för att han inte skulle dra iväg för fort. Visst sa jag. De första femhundrameterna på loppet går uppför, blä tänkte jag men väl uppe kom en välförtjänt vila med en lång nerförsbacke där jag bara rullade på och plockade löpare på löpare. Första två kilometerna gick på 9,43, första gången jag springer två kilometer under tio minuter. Blev mycket förvånad när jag kollade klockan och såg tiden. Här stumnade mina ben lite så jag fick släppa Marcus som pinnade på bra. Trekilometerskylten missade jag, när jag såg att jag sprungit i 17 minuter då förstod jag att jag missat skylten för så mycket långsammare gick det ändå inte.
Vid fyrakilometer hade jag på klockan 20,13, då förstod jag att jag skulle få en riktigt bra tid. Sista kilometern gick mycket nerför så där fick jag mycket kraft. Älskar att jag kan rulla nerför då det verkligen sparar mycket kraft.
När jag närmade mig mål såg jag på klockan att jag hade chans på att komma under 26 minuter så med hjälp av mina sista krafter spurtade jag om två tjejer vars rygg jag haft sista kilometern. Det var en härlig känsla att känna vad krafterna räckte till.
Efter loppet var jag precis slut, hämtade min välförtjänta pastasallad och pratade lite med sjuksköterskan på jobbet som var funktionär. När vi  kom hem gick vi och la oss och sov. Skön återhämtning och imorgon ska jag vila. Grymt nöjd tjej!
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Stadsfestloppet

  1. så duktig du är 🙂 hade tagit mig flera timmar det där, latkorven som jag är!
    sv. jaa, jag har ju aldrig fått känna på hur det är att väcka mitt barn för att det är dags för förskolan. han är liksom alltid vaken i tid ;( idag dock, fick jag på näsan pga mitt inlägg, han sov till 7:30 minsann! 🙂

Lämna ett svar