Träning

Fem kilometer tempo

Jag skrev tidigare i veckan att jag skulle köra tempo igår och vila idag men jag bytte plats. Jag vill inte vila helt då jag har en viktig match imorgon och vill ha farten i benen. Efter jobbet, tupplur och wiispelande med Alexander så gav jag mig ut och körde fem kilometer tempoträning efter 1 kilometers uppvärmning. För att varken springa tävling eller springa med någon gick det riktigt bra. Men jag behöver tuffa till intervallerna, ställa högre krav på mig själv om jag ska nå mina mål. Det har gått snabbt framåt men nu är det tuffare tag som gäller. Jag har hittat en bekvämlighetszon när jag kör mina intervaller, en zon där det är jobbigt men ändå hanterbart. Nu är det slut med det.
Nya tidsmål på intervaller:
1000m: 4,45min/kim
800m: 3,45min
400m: 1,40
När jag kör distans kommer jag fortsätta med mina 12 kilometer. Det här är det enda passet jag får springa i ett behagligt tempo. Det ska inte vara jobbigt utan jag ska springa i ett ”prattempo”.
Tempo kommer jag fortsätta med mina fem kilometer men jag ska variera spåren. Sen vissa veckor kommer jag byta ut pass (då är det distanspasset som kommer ryka) och tex cykla till ett spår i grannsamhället springa några varv där och sen cykla hem. Kondition och styrka i spåret i hackefors vill jag också köra nån gång då och då.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Fem kilometer tempo

Lämna ett svar