Ja ni mina väner. Här nedan kommer ett recept på glutenfria lussebullar och det låter väl som ett bra recept? Det var det men jag tog mer smör och lite mer mjölk än vad det stod vilket med andra ord gjorde att mjölmixen inte räckte. Jag tog mandelmjöl och kompletterade med men fick en släng av snålhet så degen blev rejält kladdig. Vad gör man då? Jag lät degen jäsa och sedan klädde jag en långpanna med bakplåtspapper och tänkte att jag gör en långpannekaka istället. Kakan gräddas i ca 30 minuter, jag höftade.
Här kommer receptet på hur du gör lussekatterna. Du behöver:
- 75 gr smör
- 2 dl mjölk
- 1 pkt jäst för söta degar
- 2 tsk Fiberhusk
- 1 dl Kesella
- 1 dl socker
- 1 st ägg
- 1 pkt saffran ( ta mer saffran)
- 1 krm salt
- 1 pkt, 500 gr sempers glutenfria mix
Gilla detta:
Gilla Laddar in …
Relaterade
Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Jag har också drömt om att plugga till sjuksköterska men har utbildat mig till specialistundersköterska inom palliativ vård/avancerad omvårdnad och specialistundersköterska i akutsjukvård och intensivvård.
Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!