Personligt

Aloe vera och andra tankar

 1. Aloe vera
Glädjen över att min mamma som haft problemmage under flera år verkligen blivit hjälpt av aloe veran. Hon fick en dunk av mig för att jag verkligen ville att hon skulle prova. Precis som många är skeptiska till att dricka aloe vera var min mamma också det. Efter lite diskussion gick hon med på att prova och tyckte sig känna en skillnad redan efter första dunken men bestämde att hon skulle vara utan och efter ett par veckor kom hon och sa att ”hon nog behövde en dunk till”. Samma sak efter den andra att hon höll upp och märkte direkt att magproblemen kom tillbaka. Det blev en tredje och nu är hon inne på sin fjärde dunk och helt övertygad om att det var det hennes mage verkligen behövde. Med aloe vera är min mammas mage i balans och problemen håller sig undan. Det är verkligen en supergrönsak och det är häftigt att tänka på!
2. Multitasking eller en sak i taget?
Jag brukar ofta multitaska, både hemma och på jobbet. Men ibland funderar jag över vad som egentligen går snabbast, en sak i taget eller att göra fyra saker samtidigt. Jag tänker att det beror lite på vad man gör. Skriva ett mail, städa och kanske skriva något på instagram är inte det mest effektiva sättet att få saker gjorda. Inte för mig iallafall. Det där mailet som kanske skulle ta en minut att skriva har istället tagit en halvtimme när jag gör annat samtdigt. På jobbet däremot är det en annan sak. Där gör jag ofta en mängd olika saker samtidigt men där skulle jag vilja säga att är en annan typ av multitasking som gör mig effektiv.
3. Fylla livet med glädje
Högt och lågt hela tiden, så är livet för de flesta. Ena stunden är allt på topp och så några timmar senare är humöret ett annat. Att det ska krävas så lite för att jag ska känna mig blaha. Men jag blir bättre att snabbt bryta mina tankemönster. och fokusera på det som lyfter mig.
Jag har svävat på fluffiga moln hela dagen efter dagens intervallpass. Hög på endorfiner och kvittrande glad, så där så det spritter i kroppen. Nu är jag dock så trött, att kliva upp vid fem tar definitivt på krafterna när jag generellt sover alldeles för få timmar.
4. Fokusera på det positiva
Det är alltid så mycket lättare att fokusera på det som stör mig eller tynger mig men det är så onödigt. Det tar mer energi än vad det ger. Ännu mer fokus på det som är bra, att familjen mår bra, allt spännande som är på gång. Att träningen börjar flyta på igen. Listan kan göras lång.
5. Fördomar
Jag tycker det är helt galet att så många låter sina fördomar styra och är så beroende av att ”allt ska vara som det alltid varit”. Jag tänker närmast på Åhléns och den vackra bilden på pojken som är Lucia och som har fått så mycket hatkommentarer. Det är hemskt hur vuxna människor kan flippa över en väldigt vacker bild. Varför kan man inte glädjas med andra och se möjligheter. Att våga vara annorlunda är bara bra tycker jag. Att våga gå mot normen är bra och Åhlens ska ha cred för att de vågade göra något annorlunda.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Aloe vera och andra tankar

  1. Kloka tankar!
    Jag håller med dig om multitasking, ibland är det sjukt effetivt, ibland raka motsatsen!
    Och det där att styra med tanken, oj, vad långt man kommer med lite positivt tänkande och vad neråt det kan gå när man tillåter det negativa ta över!

Lämna ett svar