Igår bakade jag både stekpannebröd och semlor. Jag trodde det var en annan deg till semlor än vanliga bullar men det var det visst inte. Enkelt att slänga ihop men vet ni vad jag gör för fel när bullarna spricker på ytan? Jag och Rickard har ju kurs i helgen men vi tänkte att mamma som är barnvakt ska få göra semlor till fika. Jag kanske skulle vara hemma istället. Haha, nä skämt åsido,
Igår kväll tog vi med oss barnen ut för att äta lite god mat. Barnen är precis lika glada i den där restaurangen som jag och Rickard. Maten är ju så bra och servicen likaså. När vi kom hem packade jag väskan med allt som jag måste ha med mig i helgen och så blev jag så vansinnigt yr i huvudet. Så där som jag blev på Biltema före jul. Den här gången hade jag en skön säng att krypa ner i så det gick över fort. Kvart i åtta gick jag och la mig, vaknade till ett par gånger, annars har jag sovit som en stock. Så välbehövligt!
Lyxigt med hembakta semlor! Att bullarna spricker kan bero på att de jäst lite för kort tid eller att man knådat degen lite för lite. Men det gör ju inte så mkt att de är spruckna om de smakar gott. 🙂
Det där med att bullarna inte har jäst ordentligt skulle kunna stämma. Jag är en slarva och tycker sällan att jag har tid att låta degen jäsa lika länge som det står i receptet.
Åh vad härligt! 🙂
Mysigt!