Pilates

Fem minuter mage, nu har ni inga ursäkter :-)

Jag har hittat tre ultimata magövningar som utmanar ditt powerhouse mer än seriesoffive. På bilderna använder jag min pilatesring men det går precis lika bra utan. Du kommer garanterat känna dina magmuskler och gör du inte det så har du inte aktiverat dem på rätt sätt.
Börja med att sitta upp med benen böjda. För att skydda svanskotan, sitt på ett mjukt underlag, tex matta. Inte madrass) Håll nere axlarna och sträck fram armarna. Förläng dem så ni känner energin ända ut i fingerspetsarna. Koppla på ditt powerhouse och rulla bakåt, bara en liten bit. Håll positionen och räkna till tio. Rulla upp igen. Gör samma sak två gånger till och rulla ner en liten bit till för varje gång. Rulla inte hela vägen ner till golvet.
Nästa övning är att sitt i samma position och koppla på powerhouse och vrid sedan i midjan. Rulla ner som på bilden och håll positionen och räkna till tio. Rulla upp och vrid i midjan åt andra hållet och räkna till tio. Repetera två set till.
Gör samma övning tre set till men pulsera 10 gånger på varje sida i varje set. Det blir alltså trettio pulseringar.  

Nästa övning: balans och styrka. Börja med att ligg på rygg med benen böjda och armarna sträcka mot taket. Koppla sedan på powehouse och rulla upp till sittande.
Dra benen mot dig och lyft upp dem. Håll positionen någon sekund, sätt ner benen och rulla sedan ner. Gör denna 2 gånger.
Sista gången, utmana dig själv och sträck armar och ben mot taket. Avsluta med att sträcka ut benen och luta dig framåt och stretcha.
Dessa övningar tar fem minuter, nu har ni inga ursäkter. Gör det 3-5 gånger i veckan. Det är bara att fråga om ni funderar över något.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Fem minuter mage, nu har ni inga ursäkter :-)

  1. La till det här inlägget som ett bokmärke och tänkte: perfekt! Jag är helt otränad efter min utmattning (i princip) oh tänkte att fem minuter typ varannan dag är ju perfekt. Ska köra dessa övningarna! Tack!

Lämna ett svar