Bakning

Hemmagjord kokosglass med smak av citron

Igår testade jag att göra glass för första gången. Eftersom jag älskar kombinationen av citron och kokos var det ett givet alternativ att spetsa den här kokosglassen med. Glassen är laktosfri men ej lchf.
Till fyra portioner behöver du:
1 burk kokosmjölk
2 ägg
1,5 dl socker
1 citron (frivilligt, är ej med i grundreceptet)
Häll kokosmjölken i en skål och ställ in den i frysen ca 45 minuter. Häll bort vätskan och dela mjölken med en gaffel.
Knäck äggen och separera äggula och äggvita i två skålar. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Den är klar när du kan vända upp och ner på skålen utan att äggvitan åker ut. Vispa sedan ihop socker och äggula. Använd en slickepott och rör försiktigt ner kokosen i skålen med äggula och socker. Rör sedan ner hälften av äggvitan i kokosblandningen. Därefter ska den andra hälften av äggvitan varsamt vändas ner i smeten. Jag smaksatte även med citronsaft och citronzest. Ställ in glassen i frysen ca en timme. Därefter är den klar att serveras.
Receptet hittade jag HÄR.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Hemmagjord kokosglass med smak av citron

Lämna ett svar