Pilates

Några övningar för armarna

Godmorgon, hoppas att du sovit gott. Det har jag även om det blev lite sent igår. Jag var i Mjölby och dömde en match i femman och då är det alltid svårt att komma till ro på kvällen. Det var en riktig rolig match som gav tillbaka en del självförtroende som jag tappat.
Jag tänkte tipsa om några bra övningar för dina armar, ett område som jag slarvar lite för mycket med. Har du inget band så kan du alltid använda till exempel en hantel eller något annat som har lite tyngd.
Mermaidstretch. Tänk på att verkligen vara rak i kroppen och inte luta dig framåt. Det ska stretcha i sidan. Andas ut när du stretchar sidan och för upp armen. Andas in och ut och håll positionen. Andas in när du återgår till startposition.
För din triceps. Andas in när du sänker och andas ut när du sträcker upp armarna.
Ett vanligt rygglyft som också får med armarna.  Andas ut när du gör rygglyftet, andas in när du för ut armarna till sidorna. Andas in och sänk. Repetera.
Tricepsdips. En lättare och en lite svårare variant. Andas in när du sänker och andas ut när du lyfter.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Några övningar för armarna

  1. Härligt att kunna träna i solen 😀
    sv: Jag smörjde in mig med aloe vera soothing gel från bodystore varje kväll när vi var iväg, hjälpte säkert en hel del, men solen var ju så jäkla stark. Huden hängde nog inte med i svängarna riktigt, haha 🙂

Lämna ett svar