5 december 2023

Boomerang

Boomerang är en avancerad pilatesövning och vi börjar närma oss slutet på de klassiska pilatesövningarna. Den här övningen kombinera många övninger i ett: rollover, teaser och rolling like a ball. Som alla andra övningar inom pilates handlar den också om kontroll och andning. Koordination finns också med i övningen.
Sitt upp på dina sittben så lång i ryggen som möjligt, benen utrsträckta och korsade. Håll ihop benen och känn energin i kroppen. Håll kvar den känslan. Händerna har på mattan på sidorna och gör en c-kurva i ryggraden.
Andas ut och förjupa din c-kurva och rulla bak genom att ta dina korsade ben över huvudet, precis som i en rollover.
Du är mellan dina axlar och baksidan av dina armar pressar ner i mattan för att få stabilitet. När du kommit till slutet av rullningen så öppnar du benen och korsar benen tvärtom. Andas in och rull upp i teaserposition.
Behåll boomerangformen. Den här övningen handlar om kontroll från magen och inte att ”tappa benen”. Fortsätt andas in medan du håller teaserpositionen och för bak armarna och ta tag i händerna och stretcha.
Du kan välja att bara sträcka bak armarna.
Andas ut, sänk benen och för armarna till sidorna.
Nästa steg är att forstätta utandningen och låta armarna komma fram mot fötterna  (Ner med axlarna, lång nacke) och komma tillbaka till startpositionen. Repetera övningen fem gånger. 
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Boomerang

  1. Hittade hit när jag sökte på bra pilatesövningar, vad glad jag blev för det! Tack för mycket informativa och tydliga instruktioner! <3

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: