Pilates

Jackknife

Har du nackproblem så ska du skippa jackknife. Det är en övning som fortsätter på det du lärde dig i rollover och innan du gör denna övning måste du kunna göra en rollover.
Ligg på rygg med armarna längs med sidorna, handflatan ner. Pressa försiktigt ner dina armar i mattan och öppna bröstkorgen, Revbenen får inte åka upp. Här ska vi använda imprint, pressa ner ryggraden i mattan med hjälp av ditt powerhouse och lyft benen mot taket. Använd en djup scoop och lite hjälp från dina armar för att lyfta benen över huvudet, parallellt med golvet. C-kurva i ryggraden så att vikten är på dina axlar och inte på nacken. Om du är väldigt vig kan du fortsätta ner mot golvet med fötterna bakom huvudet. Lyft därefter benen mot taket, spänn rumpan och försök vara så rak i kroppen som möjligt. Tänk upp, upp, upp. För sedan ner benen parallellt mot golvet och rulla ner sakta med kontroll, kota för kota och pressa ner armarna i mattan för att inte dunsa ner. Repetera tre gånger.
16 april 2015 såg det ut så här.

 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Jackknife

Lämna ett svar