Personligt

En höstig lista

Andra september idag och visst passar det då bra att skriva en riktigt höstig lista. Jag har hittat listan hos Felicia. 
Man vet att det är höst när: 
När den där känslan av vemodighet och sorgsenhet kommer över mig. En sorgsenhet över att sommaren är över. Den kommer alltid över mig och har gjort det ända sedan jag var barn. När det blir mörkt ute. Det är mysigt att kunna tända ljus och få den där riktiga mysfaktorn. Innan jag vant mig är det inte så roligt.
Låt som ger mig höstkänslor:
Jag har inga låtar som är specifikt höst för mig. Just nu vill jag mest lyssna på lugn musik utan så mycket text.
I höst vill jag klä mig så här:
Bekvämt och snyggt, gärna sportigt. Jag går gärna runt i träningskläder 99% av tiden. Tycker att det är så bekvämt och det är det jag gillar mest. Men när jag inte har träningskläder så vill jag använda snygga jeans och gosiga tröjor och klänning och strumpbyxor. Dock inte samtidigt.
Den här jackan kommer jag använda mycket i höst (dvs när jag vill använda annat än träningskläder). Till jeans, den lilla svarta och så vidare.
Hösten doftar:
Fantastiskt! Jag älskar att luften är så frisk och att det är lätt att andas.
Det bästa med hösten:
Tända ljus, läsa en bok under en filt i soffan och dricka litervis med te. Ja och så alla vackra färger i naturen.
Det sämsta med hösten:
Att det blir kallare och kallare. Höststormarna som ofta blir.
Mat som jag förknippar jag med hösten:
Ingen speciell maträtt, jag tänker mest på efterrätter så som morotskaka och äppelpaj, att kryddor så som kanel och kardemumma är i fokus och att iallafall jag gärna dricker varma drycker, bland annat te och varm choklad. 
En höstkväll spenderas:
Med familjen. Spelkvällar, myskvällar.. Hösten är myskvällarnas tid.
En sak jag ser fram emot i höst:
Jag har en sak som jag ser fram mot väldigt mycket men jag vill inte skriva om det än.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “En höstig lista

 1. Japp, hösten är här med mörkret i antågande.
  Fjällvandra kan jag rekommendera! Mysigt och går att variera. Avancerat eller lätt.
  Jag ska göra denna rutt en gång till när V blivit 10 år och då får kanske mannen följa med också. 🙂
  Ha det bra!
  Kram Kia

 2. Jag ser faktiskt fram emot hösten! Sommaren här där jag bor har varit så bedrövlig, under hösten vet man åtminstone vad man får vädermässigt hehe. Älskar dock färgerna på naturen denna säsong, som du också nämnde 🙂

 3. Trots att jag älskar sol och värme så gillar jag hösten! Tycker om att fynda i skog o mark. Idag skal vi försöka hitta lite lingon och kanske några fina Karl Johan ihop med övriga av skogens guld. Kramiz

 4. Oh så härlig höstlista, =D jag går istället gärna runt i stickade tröjor, gärna stora sådana, höstkappor, korta skinnjackor =D

Lämna ett svar