Pilates

Lyckan i att hitta en utbildning

Du som är trogen bloggläsare har knappast missat min passion för pilates. Det finns flera olika moderna varianter på pilates, Stott till exempel. Jag  vill däremot lära mig klassisk pilates eftersom det är den som jag först kom i kontakt med. The pilates standard finns i i flera länder, bland annat i Sverige. Jag har trott att de lär ut modern pilates men idag upptäckte jag att det är originalmetoden som de lär ut. Både på matta och de olika redskap som finns. Det finns dock två problem.
Problem nummer 1: Utbildningen kostar ca 50000:-. Dags att börja jobba extra kanske så jag kan spara ihop till utbildningen….
Problem nummer 2: Att jag måste hitta ett gym där jag kan praktisera pilates då utbildningen sträcker sig över 9-18 månader och rymmer praktik, både som instruktör och utövare. Men kanske att jag har en lösning på det problemet. Jag hoppas det.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Lyckan i att hitta en utbildning

  1. Hoppas att det löser sig för dig med gymlokal och praktikplats. Vore ju fantastiskt om du kan göra mer av det du tycker om!
    (Sent) Svar: Tack för orden. Middagen och upplevelsen av Eiffeltornet var magiskt!
    Kram

  2. Hej, kul att du tittade in till mig. Pilates har jag aldrig provat, men däremot Ashtanga yoga som jag bara älskar. Dock är jag i skrivande stund lite dålig att yoga och joggar mest som motion, vilket känns toppen. Trots att yogan hade hjälpt mig mer med huvudvärk och smidighet.
    Ha en toppenvecka och kämpa emot dina mål
    Kram Kajsa

Lämna ett svar