Pilates

Med ankelvikter

Jag har vilodag idag från löpning men tänkte jag skulle tipsa om några nya favoriter och gamla favoriter. Igår hittade jag våra vikter för ankeln. De är perfekta för att hotta upp styrketräningen. Dessa väger ett kilo vilket kan låta lite men ett kilo extra på varje ben gör en hel del faktiskt. Se antalet repetitioner som en vägledning och man kan såklart göra dessa övningar utan vikter också.
Diagonallyft
Armbåge mot knä
Pulsa uppåt med benen. Hälen mot taket. Tio repetitioner kan vara lagom för att känna en härlig bränna i lilla rumpen.
Samma som ovan men med sträckt ben. Tio repetitioner. Repetera på andra sidan.
Single leg stretch. Tio repetitioner. Tänk kvalitet före kvantitet. Sista repetitionen ska vara lika tekniskt korrekt som den första.
Double leg stretch – tänk längd. I pilates brukar man prata om en tvåvägsstretch och den här övningen har precics det.
Gör dig så lång du kan och sträck ut armar och ben utan att sjunka i ner med övre delen av kroppen. Det är svårt och kräver mer magstyrka än man tror.
Hello belly. Sänk och höj benen. Gå bara så långt ner med benen att ländryggen inte lyfter från mattan. 6-8 repetitioner.
Växla ben. Tänk på att inte kollapsa. Lyft upp bröstet, naveln mot ryggraden. Stolt hållning.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Med ankelvikter

  1. Hallå!
    Men wooow vad många bra övningar…hua hua nu måste jag verkligen ta tag i min träning..
    Ska minsann börja i kväll! Tack för superbra tips!
    kram Katarina

Lämna ett svar