Böcker

Allt eller inget

Jag har nu läst ut boken ”Allt eller inget” av Simona Arhnstedt. Det här är en helt fantastisk bok som var helt omöjlig att lägga i från mig. När media matar oss med ideal som är omöjliga att leva upp till. Det är smalhets överallt maskerad till hälsa. Bloggare blir sponsrade för att utföra skönhetsoperationer (jo, det har hänt och vad jag tycker om det är ett eget inlägg. Jag vill dock inte ge publicitet till den bloggaren så kommer inte länka.) Det här är en bok som är helt rätt i tiden. Den behandlar ämnen som kroppspositivism och normer. Om rätten till sin egen kropp och att få se ut som man vill utan att skammas. Den speglar samhället av idag och känns därför mycket trovärdig och äkta. 
Jag gillar fokuset på Lexia som en helt vanlig kvinna, en person som jag kan hitta i min vardag. Att hon är som vem som helst och vågar gå sin egen väg. Dock så är boken inget för den pryde, sexskildringarna är detaljerade och ibland rodnade jag av det jag läste.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Allt eller inget

Lämna ett svar