Vardagen

Andra advent

Idag har vi tänt andra ljuset i adventsljusstaken. Den här helgen har både jag och Rickard varit lediga samtidigt så vi har passat på att göra lite julbak. Det blev lussekatter, Märtas skurna chokladkakor och så kokade jag knäck.

Både Alexander och Ida ville vara med och baka. Samuel har inte varit hemma i helgen men vi ska åka och hämta honom om en stund.
Ida skulle bestämt göra lussekattspepparkakor som hon kallade dom för.

Det bakades Märtas skurna chokladkakor men bakades inte ut på vanligt sätt utan istället gjordes de med pepparkaksformar. Kul idé.
Teamwork, en penslar och den andre lägger på pärlsocker.
Man kan lätt förväxla chokladkakorna med pepparkakor.
Jag kokade knäck och måste gömma knäcken noga. Annars finns det inga kvar till jul…. Har redan stoppat i mig några stycken. Det var inte så svårt alls…. Förra året tog jag mig inte tid att koka några knäck då jag var så upptagen med mina studier. Mm, vad jag ska njuta av knäcken. Och allt annat också såklart. Nu är det bara det roliga kvar: disken. Tur det finns diskmaskin men den ska plockas i.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Andra advent

  1. Härligt att baka allihop tillsammans! Variation i bakningen är ju heller inte fel, klart man kan göra lussekatter med pepparkaksformar 🙂

  2. Ser ut som ni hade en jättemysig familjedag tillsammans och hoppas Märtas bakverk blev goda och knäcken ser ju riktigt goda ut! Själv älskar jag knäck 🙂

  3. Så mysigt med bak! Tycker det såg speciellt fint ut när ni använde pepparkaksformar till dem andra godisen/bakandet också 😀 Ni har bra fantasi! 😀 Kram

Lämna ett svar