Trädgården

En mini kryddträdgård

Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag tyckte att plantera en slingrande murgröna var en bra idé. Jag har funderat ett tag på att gräva upp den men än så länge har det stannat vid tanken. Tidigare år har jag sått fröer och haft sommarblommor mellan lavendeln och murgrönan. Jag har inte fått tummen ur i år att göra det tyvärr.
I eftermiddags var jag och Rickard och storhandlade mat och då köpte jag citronmeliss och oregano. En bra början till min egna kryddträdgård tänkte jag. Sedan tidigare har jag även en basilika (en ganska ledsen sådan) och jag tänkte att istället för att slänga den sätter jag den i jorden istället. Det är värt en chansning tycker jag.

Som sagt, den är väldigt ledsen….
Jag gjorde lasagne ikväll och då hade jag i färsk oregano. Så gott det blev. Jag gjorde en glutenfri variant till mig med zucchini istället för lasagneplattor och så struntade jag i bechamelsåsen. Det blev så gott!
Citronmelissen tänker jag använda i bland annat citronvatten och så funderar jag över om det är gott till fisk och kyckling. Nu fattas det bara gräslök, persilja och dill så känner jag mig nöjd med mina färska kryddor.
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “En mini kryddträdgård

  1. Vår basilika blev mycket gladare när den fick komma ut på balkongen. Det är härligt med egna kryddörter. Hoppas att din tar sig.

Lämna ett svar