Trädgården

Det blir tomater och smultron

På förmiddagen storhandlade jag och Rickard och jag passade även på att köpa tomater och smultronplantor. Det blev en sort som heter busktomater. Innan jag kunde börja plantera fick jag börja med att koka upp litervis med vatten. I min pallkrage var det myrinvasion av både svartmyror och gula myror. Sista laddningen blandade jag även i kanel och bakpulver. Två saker som jag vet att myror inte tycker om. Förhoppningsvis flyttar det inte in mer myror just där.
Medan rabatten svalnade så rensade jag jordgubbslandet och klippte kanterna rena från gräs.
Maskrosorna trivs bra… Jag kanske är knäpp men i gräsmattan gör det mig inget att det finns maskrosor men jag vill inte ha dem i rabatterna.
Rensat jordbubbsland
Den ena tomatplantan började sloka innan jag fick ner den i jorden men jag hoppas att den tar sig.
I år är mina jordgubbsplantor rejäla och det är så många blommor. Jag håller alla tummar och tår att det blir mycket jordgubbar. Nu sitter jag här under parasollet och har precis ätit en härlig lunch. Perfekt ugnstekt lax med kokt potatis, melon och så smör och salt på potatisen. Längtar till jag kan äta färskpotatis. Det är inte långt kvar.
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Det blir tomater och smultron

  1. Oj, vad mycket du fick gjort!
    Jag ska nog köpa lite blommor i helgen och plantera. Fast jag vet inte… det hade tydligen varit minusgrader nån natt i veckan.

Lämna ett svar