Jag tänkte att jag skulle skriva ner några rader och så fick jag totalt hjärnsläpp. Vad har jag gjort idag egentligen? Haha, vad förvirrad jag är ibland. Men jo, förmiddagen spenderades vid datorn, bloggade lite och så satt jag och läste LCHF-magasinet. Hur bra tidning som helst. Tyvärr så kommer det bara göras tre tidningar till och sedan läggs den ner. Så typiskt liksom, lagom till jag upptäckt den. Det klarades av ett viktigt möte och på eftermiddagen fixade jag i ordning en jansson´s frestelse lchf-style med kålrot och kålrabbi. Den blev så god! Den fick jag avnjuta ikväll efter kvällens sprintpass med Sofia och ett gäng styrkeövningar. Men vet du, det var så pinsamt. Men jag skulle sätta mig på en träningsbänk och missade helt så jag ramlade rakt på Sofia. Det påminner om de där filmerna där personerna snubblar och trillar på de mest komiska sätt. Jag skrattade hela vägen hem…. Så pinsamt men jag får bjuda på det. Nedan kommer receptet på min jansson´s.

Till fyra portioner behöver du:
1 kålrot
1 kålrabbi
1 lök
1 förpackning ansjovis
2 dl grädde
smör efter tycke och smak
Salt och peppar
Skala kålroten och kålrabbin och skär i stavar. Koka ungefär 7 minuter i lättsaltat vatten. Lägg de kokta kålsorterna i en form och varva med hackad lök och ansjovis. Häll på spadet från ansjovisen. Häll på grädde och hyvla på rikligt med smör. Grädda ca 20 minuter.
Gilla detta:
Gilla Laddar in …
Relaterade
Vad kul att det finns janssons frestelse i LCHF still. Janssons är en av mina favoriter på julbordet faktiskt och din variant lät så god! 🙂
Nej vad trist att den läggs ner, tyvärr söker väl folk det mesta på nätet idag. MAten låter gott men ansjovis äter jag inte hahah 🙈 så det blir det inte här
Låter som ett väldigt gott recept det ska jag apsolut ta och prova😊 i bland kan man få hjärnsläpp när man ska blogga
Kan tänka mig att det var pinsamt men skönt att du kan bjuda på den. Så jobbigt när det inte riktigt blir som man tänkt dig. Kul med ett annorlunda recept på Jansson, det är en av mina favoriter på julbordet 😀