Träning

Ibland förvånar jag mig själv

Idag har jag haft en riktigt slapp måndag. Legat i soffan mer eller mindre hela dagen och läst min bok. (Den lilla bokhandeln runt hörnet, kommer recension på den med i veckan). Jag hade dock planerat att träna så vid halv fem fick jag allt slita mig från boken. Alex och Ida följde med och så sprang vi i parkourparken. Finns en löparbana där som går som en åtta. Smidigt värre att barnen kunde leka medan vi andra sprang. Alex tränade han med, han och Rickard körde fyrahundringar som gick hur bra som helst.
Jag var helt slut och i bilen dit satt jag nästan och somnade. Funderade helt ärligt på hur min kropp skulle vilja springa men jag vet ju hur pigg jag blir av att träna så jag värmde upp med Rickard och Alex. Kroppen var med på tåget och efter uppvärmningen var det dags att köra supertusingar. För dig som inte vet vad det är så delar man upp en 1000 meters intervall i fyra delar:
100 meter och 100 meter vila
200 meter och 100 meter vila
300 meter och 100 meter vila
400 meter och 100 meter vila.
Varje intervall ska gå i samma fart. Jag tänkte springa på tiden 27 sekunder per 100 meter. Som alltid springer jag dock snabbare och tiderna varierade mellan 4,06min/km och 4,30min/km. Supertusingar är ett bra sätt att springa 1000 meter och då kunna springa snabbare än vad man annars skulle kunna göra om man springer 1000 meter i ett svep. Ikväll sprang jag 5*1000 meter, efter varje tusing körde jag en setvila där jag gick 200 meter. Bra pass och precis som jag misstänkte blev jag pigg! 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Ibland förvånar jag mig själv

  1. Skönt då att komma iväg lätt att man inte gör det sådana ggr, men härligt och praktiskt att göra träning där

  2. Alltid härligt med en träningsrunda!! 🙂 Jag fick till en lång igår morse innan jobbet! Helt underbart!! 🙂 Ha en fin dag Hanna!

  3. vva duktig ni är på att träna . ja har oxå velat ligga på soffan idag men va ändå tvungen o tvätta
    önskar dej en fin morgondag kramar om

  4. Så härligt när man kan träna tillsammans. Känslan efter träning är nåt alldeles speciellt. Grymt jobbat ❤

  5. Åh så skönt att bara ta det lugnt och läsa en bok. Var länge sen jag läste tyvärr.. Och så bra att ni kunde springa bredvid lekparken!

  6. Helt perfekt ju när man kan välja att träna om man vill och leka om det passar bättre. Så skönt det lät att ligga på soffan och läsa bok.

Lämna ett svar