Allmänt trams

En dag i statsministerns skor

Jag såg en så rolig bloggrubrik där frågan var ”vad skulle du göra om du var statsminister för en dag?”. Jag skriver aldrig om politik men jag kan berätta för dig att jag aldrig skulle kunna rösta på ett parti där jag inte gillar partledaren. Därför har de röda partierna aldrig fått min röst oavsett politiken hur ”bra” politiken varit.
Så med det sagt så tänkte jag berätta hur jag skulle styra landet om det var jag som var statsminister. Jag menar Löfvén har ju verkligen bevisat att vem som helst kan bli statsminister. Det här är inte på något sätt ett seriöst inlägg där jag har tagit hänsyn vad som är möjligt och inte utan nu utgår jag från en utopi. Om någon nu tänkte något annat. 😜
– Det första jag skulle göra är att sänka lönerna för alla politiker. Finns ingen anledning att ha löner som kostar skattebetalarna miljontals kronor varje år. Det ska såklart vara löner som går at leva på men jag tycker inte att en lön på 100000 är rimligt.
– Jag skulle höja statusen på jobbet som undersköterskor. Ge kommuner möjligheter att ge arbetstagarna vettiga villkor och en lön som de kan leva på. Jag tycker inte att det är rimligt att jobba med IT är värderat högre än ett jobb där man arbetar med människor. Missförstå mig rätt, jag missunnar ingen en bra lön men jobb där man arbetar med människor måste värdesättas mer.
– Jag skulle även ändra Försäkringskassans regler och synsätt så att de som är sjuka får hjälp. Läkarnas möjlighet att bedöma arbetsförmågan ska inte plockas bort. (Vet att jag läste det någonstans)
– Jag skulle satsa pengar på skolan, fler lärare och fler speciallärare så att ungdomar får all stöd och hjälp som de har rätt till.
– Jag skulle lobba för att skatten på snacks ska öka. Jag är positiv till en sockerskatt och tror på att det skulle vara bra för folkhälsan om snaskandet minskade. Det skulle också spara pengar till välfärden då mindre pengar går åt i vården för att behandla metabolt syndrom (som är direkt kopplat till vårt sätt att leva).
– Jag skulle använda pengar till att tillsätta forskargrupper som kan göra stora studier kring kostens betydelse för hälsa och på så sätt på sikt kunna förändra behandlingsalternativ. Få möjlighet till att gå till botten med orsak och inte bara behandla symptomatiskt med medicin. Medicin ska förstås fortfarande finnas då mediciner också hjälper i många situationer. Jag vill bara inte att det ska vara förstahandsalternativet. Att verkligen uttömma alla andra möjligheter först.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “En dag i statsministerns skor

 1. Jag tycker det var många bra saker du skulle ändra på tycker också att dom som jobbar inom vården borde uppmärksammas mer och att deras löner vore vara bättre. Vad är metabolt syndrom? Skriv gärna ett inlägg om det 🙂

 2. Jag hade lätt röstat på dig! 😉
  Och håller med dig, jobb där man hjälper människor underskattas något fruktansvärt. Det är ett jobb minst lika viktigt som alla andra om inte viktigare. Och vi behöver fler som väljer det yrket 🙂

 3. Så himla intressant idé av inlägg! 😃 Tycker absolut att jobb med människor ska värdesättas, så otroligt dåliga löner och villkor inom det idag. Ser gärna en stor förändring hos försäkringskassan också, kan inte jobba pga mina sjukdomar men får absolut ingen hjälp och är ju så många som har det så 😕 Håller med dig i allt förutom att inte rösta rött haha, har alltid gjort det och kommer alltid göra det 😃 Håller förresten på med din design! ☺️

 4. Jamen, du skulle nog få min röst, även om jag inte håller med om allt 😉 Men definitivt att undersköterskor och alla inom vården borde få högre lön!! (läkarna kanske har så de klarar sig…) Och definitivt mer till skolan. (där är jag ju lite jävig)
  Roligt inlägg!

 5. Alltid kul att höra andras tankar. Roligt att tänka tanken att få styra upp och göra allt bra, för man vet ju faktiskt bäst själv! 😃🙌

 6. JAG HADE RÖSTAT PÅ DIG ALLA DAGAR I VECKAN! Tycker det är helt galet att yrken som jobbar med människor inte betyder någonting.. det är väl dom yrken vi borde värdesätta högst! Människor är ju trots allt det viktigaste vi har!

 7. Skulle verkligen rösta på dig som statsminister bara för att få pengar till skolor, lärare så att alla elever ska få den hjälp och stöd dom behöver.
  När jag gick på gymnasiet andra ring så gjordes tester på mig och det visade att jag va dyslektiker men fick ingen hjälp för att dom inte hade resurser till det utan när jag flyttade till Örebro 2001 fick jag den hjälp jag behövde men då va ju hela min skolgång över.
  Det behövs mer undersköterskor och bättre löner till dom.

 8. Håller med dig om att inte kunna rösta på ett parti där man inte gillar partiledaren, jag tål seriöst inte Stefan t.ex.
  Men jag är med dig på de flesta punkter här. Absolut lägre lön till politiker och högre lön och status inom vården! Bättre/mer hjälp till hemlösa, missbrukare och psykiskt sjukte t.ex.

 9. Tänk om du skulle bli stadsminister för en dag och kunde göra alla dom besluten. Det skulle ju vara väldigt bra att sänka ministrarnas löner 😛 så roligt inlägg jag ska ärligt säga att jag satt och skrattade för mig själv när jag läste 😉

 10. Vilket roligt inlägg! Hade nog inte veta vad jag hade gjort haha! Men du har ju massa bra idéer och skriver så bra! ❤️ 💪🏼

Lämna ett svar