Idag tänkte jag tipsa om ett glutenfritt pannkaksrecept. Något som barnen verkligen gillar är amerikanska pannkakor. De vanliga är det dock massor med socker så jag googlade fram ett recept och hittade nedanstående hos
56kilo. Så nästa gång jag ska göra en riktig helgfrukost så ska jag testa det här receptet. Om jag tar bort fiberhusken och använder fullfet grädde så är receptet dessutom ketovänligt. Hur perfekt är inte det? Bilden kanske känns lite orelaterad då det inte är några pannkakor på bilden men tyckte den ändå passade temat. Nämligen frukost! 😍
6 pannkakor (20 cm stekpanna)
2 dl grädde
1 dl vatten
4 ägg
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver (går att utesluta men jag tycker om att ha i)
2 nypor salt
0,5 tsk vaniljpulver
Gilla detta:
Gilla Laddar in …
Relaterade
Vad kul att du hittade ett recept med pannkakor du kan göra och sen själv äta om du vill. Pannkaka till frukost är ju inte helt fel 🙂
Hur gör du med fullfet grädde? Alltså vad är skillnaden? Jag ser ju där i receptet och du skriver "tar fullfet grädde istället" är det sån där syrad eller vad? Kan du berätta lite mer kring den saken? Jag skulle gärna testa detta själv nämligen 🙂
Detta är ju verkligen perfekt för de som är glutenintoleranta! Amerikanska pannkakor var så längesen jag åt nu så minns inte riktigt hur det smakar faktiskt, men ska försöka komma ihåg det och testa snart igen 😀 Har dock en kärlek för bananpannkakor!! Men som sagt, en ledig helg då man har tid sitter detta perfekt <3 Kram och god fortsättning! 😀
Så bra att du delar med dig av ett recept på glutenfria pannkakor! Jag har själv inga problem med gluten, men när jag ska bjuda glutenallergiker på något att äta kan jag få lite idétorka. Vid dessa tilllfällen verkar det vara gluten i nästan allt😆
Vilket bra recept som du har hittat. Givetvis har jag väldigt svårt för, tycker att det blir så degigt och äckligt 🙈 ska nog testa som dig och använda grädde 🙂 bildennpassar perfekt för det ser verkligen ut som frukost 😊