Tankar kring mina pass och planerande

Ett inlägg om lite allt möjligt

Jag brukar prata mig varm vad gäller att kliva upp tidigt och få en stund för mig själv på morgonen. Men att sova till jag vaknar själv är underskattat alltså. Det var precis det jag gjorde idag. Så skönt ju! För en stund sedan åt jag frukost, fick bli rester från igår och nu sitter jag här i soffan och tittar på Pippi på de sju halven med Ida. Eller just nu är hon mer fokuserad på sitt nya set med tvättmaskin, strykbräda och strykjärn. Intressant det där hur man kan bli så flickig. När Ida föddes fanns det inga typiska tjejgrejer här hemma utan det var bilar i varje hörn. Samuel fick en docka när Alex föddes men den var han inte intresserad av. Alexander älskade som liten fordon och  blev helt lyrisk när han fick titta på grävmaskiner som jobbade precis vid hans förskola. Det pratas mycket om sociala konstruktioner och könsroller, att vi människor skapar barnens könsroller. Att det är vi som könar dom. Jag tror dock på biologi och att många egenskaper och vad vi fokuserar på någonstans är nedärvt.
Igår kväll körde jag ett ganska tufft pass på löpbandet. En av de stora fördelarna med just löpband är att det går att träna precis allt och man är inte beroende av att miljön erbjuder det man vill träna. Som hur långa backar som helst och i olika lutningar. Det var precis det jag gjorde igår. Rickard bestämde hastighet, lutning och hur lång tid intervallen skulle vara. Det blev 12 intervaller och jag har en go träningsvärk i baksida lår idag. Härligt ju!
Jag fick frågan om mina pass om jag bestämmer klasserna själv och ja, det gör jag. Jag är utbildad inom Basi Pilates (som jag skrivit förut) och där har man ett blocksystem. Det är foundation, abdominals, spinal articulation. lateral flexion/rotation, bridging och backextension. Varje pass ska innehålla övningar från alla blocken. Hur jag kombinerar övningarna från de olika blocken är upp till mig. Brukar alltid börja med övningar från foundation som uppvärmning och sen kör jag lite olika övningar. Jag brukar alltid avsluta mina pass med övningar för magen och balans.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Ett inlägg om lite allt möjligt

  1. Intressant läsning, gott med rester till frukost. Har hänt att jag äter det med ibland. Jag tycker oavsett om man är tjej eller kille så får tjejer leka med bilar tex. Tills hon nu tröttnar på det 🙂

Lämna ett svar