Pilates

Veckans pilatesövning: series of five

Idag tipsar jag om effektivaste magserien i pilates. Om det inte känns något i magen så gör du fel (sorry hårda ord men det är sant). Minns när jag gjorde sista modulen i utbildningen jag gick. Vi skulle göra chestlifts mot en boll och jag tyckte inte att det kändes något. Men så rättade instruktören till bäckenets position och vips blev samma övning som jag först tyckte var lätt tung istället. Rätt position är a och o.
Single leg stretch (det är fem år mellan bilderna, ser du någon skillnad?)
Växla ben*10
För att modifiera: sänk huvudet.
Single straight leg
Växla med raka ben *10
Tänk föra benen till händerna, det ger en effektivare träning för magen och det blir också jobbigare =bättre träning.
                           
Double leg stretch
Krama benen som en boll och sträck explosivt ut ben och armar. Dra in ben och armar. 
För att modifiera: huvudet på mattan. Sträck armar och ben rakt upp istället för ut.
Double straight leg
Sänk benen och dra explosivt upp *8
Big nono: inga händer under rumpan. Bättre att modifiera med benen i tabletop istället (böjda 90 grader i knät). Låt heller inte ländryggen lätta från mattan så du svankar. Om det händer så gör en mindre rörelse med benen. Lovar att det kommer ge effektiv träning ändå.
Crisscross (sista övningen i series of five)
10*långsamt
10*snabbt
Tänk att du ska framåt och uppåt och inte så mycket rotation
 
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Veckans pilatesövning: series of five

Lämna ett svar