Träningstips

Övningar med band del 1: Rumpa och ben

Dagens träningstips är olika övningar med band. Fokus idag är på ben och rumpa. Det finns olika motstånd i banden. Lätt, mittemellan och såklart tungt. Den här gången körde jag med mitt mellantunga band. 
Vanliga hederliga knäböj. Jag tycker faktiskt att jag får en annan stabilitet i böjen och jag kommer längre bak med rumpan. Knäna vill heller inte vika inåt som de annars gärna gör om jag inte tänker på det. 
Bakåtkick. Om du gör den fristående på golvet så tränar du samtidigt balans. 
Framåtkick – samma sak med framåtkicken. Du får bra balansträning även här. Behöver du så håll i något, tex väggen eller kanske en stol. 
Avslutar med en riktig ”bootyburner”. Gå ner i en djup knäböj och gå åt sidan. Lika många steg åt både vänster och höger så du blir jämnstark. 
En bonusövning, jag lattjade lite och använde skivstången. Höftlyft är alltid bra både för rumpa och ben, lite mage får du också med. På bilden gör jag enbenshöftlyft men du kan alltid modifiera med att göra höftlyftet med båda benen i golvet eller lyfta upp med ett ben i tabletop. Alltså böjt i knät.  

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Övningar med band del 1: Rumpa och ben

  1. Jag tränade lite med band för ett antal år sen, men tyvärr var jag ganska fantasilös vad det gäller övningar. Nu har jag slarvat bort mina band, så jag lär få skaffa nya om jag vill träna med såna igen. Tack för tipsen om övningar!😃

Lämna ett svar