Motivation och inspiration

F-E-A-R

Att våga lämna sin bubbla av trygghet
Hur ofta låter vi rädsla styra vårt liv? Vad skulle hända om vi istället vågar möta det vi är rädda för. 
Vi är alla rädda för något och jag tror att rädsla begränsar allt för många människors vardag. Är allt som vi är rädda för verkligen rimligt? Det här med rädsla och osäkerhet är en djupt rotad instinkt. Det finns de som lärt sig att kontrollera sin rädsla och också att utnyttja den. 
 Är rädsla något positivt? 
Rädsla är något som ofta tolkas som något farligt och något som till varje pris måste undvikas. Men är det verkligen så? Hormoner styr både lycka och rädsla och de är faktiskt samma. Nästa gång du känner adrenalinet pumpa, fundera över om det är av rädsla eller upphetsning. Skillnaden mellan dessa två är minimal rent biologiskt.
Jag tror på att det viktigt att våga sig ut och testa nya saker. Ta små steg i taget och när man utmanar sig kommer den ”farliga världen” bli mindre farlig. Att testa nya saker kommer bli en drivkraft i sig. Var går gränsen?
Jag tror också att det är viktigt att våga utnyttja sin rädsla för det okända till att uppfylla drömmar och planer för sitt liv som man har. När man stöter på motstånd eller misslyckas med något finns det alla möjligheter för att lösa problemet, lära sig något och utvecklas som människa. Win, win liksom.
Att tänka om! ”Jag fixar det här” 
Om man tänker att man inte klarar av något så kommer det mest troligt bli så också. Jag tänker att det är viktigt att kunna se möjligheter istället för att låsa fast sig vid att man inte klarar av det.
  • Att misslyckas är inte att försöka och det sen inte går. Att misslyckas är att inte ens våga försöka.
  • Inget behöver vara perfekt. Var snäll mot dig själv! Perfekt existerar inte!
  • Att saker och ting inte blir som man tänkt sig behöver man vara inställd på. Då slipper man bli besviken.
  • När saker och ting går emot, ta det inte personligt!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar