Funderingar

Sunt förnuft och det jag tror på

Det här med sunt förnuft, det måste vara det sämsta uttrycket någonsin eftersom det skiljer så mycket från individ till individ vad som är sunt förnuft. Jag fick en lång kommentar idag från Anna som vädjade till mitt sunda förnuft och logik. Grejen är att jag verkligen baserat min ståndpunkt på fakta.
Så här känns det……
Du som hängt här ett tag vet att jag vurmar för att människor omkring mig ska må bra. Att bli sitt bästa jag liksom.
Du vet också att jag alltid hyst en stor motvilja till läkemedelsindustrin. Hur jag inte tror på läkemedel och att läkemedel generellt inte botar sjukdomen utan mest verkar symtomlindrande. (Som smärtstillande, man har fortfarande ont men känner det inte tack vare att medicinen innehåller ämnen som blockerar den signalen.)
Du vet att jag tror på att leva så naturligt som möjligt. Att jag inte tror på processade livsmedel.
Att de enskilt viktigaste markörerna för hälsa är kost, sömn och motion.
I min värld rimmar det då väldigt illa att ta ett vaccin som ska skydda mig mot sjukdom men inte skyddar de omkring mig mot smitta. 
Mer i videon nedan. 👇👇

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Sunt förnuft och det jag tror på

  1. Det är extremt mycket osammanhängande svammel. Att dessutom i stort sett bara hänga upp sig på antalet döda och den relativa överdödligheten visar ju också att man är helt ute och cyklar. Det är inte antalet döda som är huvudsaken här (även om det såklart är väldigt sorgligt och hemskt att så många har dött oavsett överdödlighet eller inte). Belastningen av sjukvården och de bestående men som så många med tidigare Covid kommer få leva med kanske för resten av sina liv syns inte i några siffror av överdödlighet. Välkommen Hanna att gå några dagar med mig på Covid-IVA och vårda den där 40-åriga trebarnspappan som ligger nersövd i respirator eller den 65-åriga tidigare helt friska kvinnan med multipla hjärntromboser så kommer du förhoppningsvis att få en bättre förståelse för att det här inte är en sjukdom man viftar bort oavsett om utgången blir död eller livslånga men.

  2. Jag lyssnade på din video. Jag håller med dig i vissa bitar. Jag gillar heller inte proppa i mig medicin. Därför att det gjorde vi inte på 1800-talet. Det var fler som dog. Mrn våra kroppar är inte till för att proppa i oss medecin. Men som du säger i videon att våra kroppar är fantastiskt att de tar hand om det ändå. Men en dag kanske inte. Vist vissa Medicin som vi har fått i oss har hjälpt. Jag tänkte på det när jag var sjuk i ett halvår ca. Hade inte jag hållt igång & tränat sin jag gjorde då. Så tror inte jag att min återhämtning & läknings prosses hade gått så fort som det gjorde. Jag hade heller inte mått så bra som jag ändå gjorde under sjukdomen. Det är min filosofi 😊.
    Jag har inte bestämt mig för vaccinet än. Å det dröjer länge innan jag får det. Tror jag. Så vi får se 🙂

  3. Pöhhh! Flera av mina kollegor väljer att inte vaccinera sig, inte fan sitter folk där med sina pekpinnar och säger att de är dåliga människor. Alla har sin egen tro, egen vilja och det ska inte vara något tvång. Jag vaccinera mig varken mot fågelinfluensan eller något annat – vet inte om jag ska vaccinera mig mot covid eller inte. Ena dagen vill jag och nästa dag så vill jag inte. Skiter i folks pekpinnar, för såna finns fan överallt, snart sitter de väl på ens skithus och drar sina predikan om detta. Låt de göra det, men det är dom sen som får stå ut med skit stanken sen. Gör vad du själv vill! Det är du som bestämmer över dig och din kropp och om du vill få något insprutat i kroppen eller inte! PUNKT!

  4. Du hänvisar i ett tidigare inlägg till Anna Hallén som i sin tur hänvisar till och hyllar ”analdoktor” Mikael Nordfors som förlorat sin läkarlegitimation efter åtskilliga vårdskadorna på patienter som han behandlat med egenuppfunna metoder. Bara det säger ju någonting om trovärdigheten i den ”fakta” du har läst.

    1. Hej Håkan! Så all kunskap hon ändå besitter ska diskvalificeras på grund av en läkare. Alla källor hon hänvisar till i hennes texter är då enligt dig hittepå och inget som går att lita på. WHO, SCB och andra forskningsrapporter. Eller?

Lämna ett svar