Vardagen

Typiskt dagbokspladder och fem en fredag

Kändes lite synd att sova bort en hel dag efter nattpasset med tanke på det fina vädret men ibland är det så.
Det känns som morgon för mig nu. Jag har jobbat två nätter och trodde inte att jag skulle sova så länge idag men sov till halv tre. Jag får så lustigt tidsperspektiv när jag jobbar på natten och sedan går och lägger mig och sover. Känns lite som en ny dag. Inför natten iförrgår så sov jag tre timmar inför passet och vilken skillnad det gör. Jag var pigg som en lärka hela natten. I natt tänkte jag hinna skriva några rader på min blogg då det ändå brukar vara lugnt på natten. Kan bli långa timmar om det är lugnt och man inte har något att pyssla med. Det går inte direkt att städa och sprita i all oändlighet heller…. Det var dock inte lugnt, båda jag, min elev som gick sitt sista pass och sjuksköterskorna hade något att pyssla med hela tiden.
Jag fick några minuter mitt på natten då jag fyllde på energiförrådet med att smaka på elevens tårta. Så gott ju. Noccon som jag hade liggandes i väskan fick ligga kvar. När jag väl hade tid att ta den så kände jag inte behovet och dessutom var det för sent om jag skulle ha någon chans att sova när jag kom hem. 
Igår hade jag pilates och eftersom restriktionerna släppts vill fler vara med så igår hade jag en ny deltagare. Det kändes skoj även om personen hade bilden av att det skulle vara på boll. Jag får alltid två frågor, ett: ”är det yoga?” eller två  ”är det på boll?”. De som förväntar sig det ena eller det andra blir lätt besvikna av mitt pass som är mer styrka och rörlighet än yoga.
  1. Hur mycket har du skrattat i veckan? Så här på rak arm känns det inte som att jag skrattat så mycket faktiskt.
  2. När har du känt dig som sämst? Senast i natt men jag vill inte skriva exakt varför. Jag hade dock inte gjort något dåligt egentligen.
  3. Vad har fått dig att byta humör? Imorse av samma anledning som ovan. Jag blev faktiskt ledsen.
  4. Vilken dag fick dig att längta till helg? Jag längtar alltid till helg om jag är ledig. Det behöver inte vara av någon särskild anledning.
  5. Vad skulle du ge för betyg på veckan? Jo, men jag tycker det har varit en bra vecka som helhet.
Fem en fredag är ett påhitt av Elisa. Häng på du också om du vill. 🙂

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Typiskt dagbokspladder och fem en fredag

  1. Kanske har någon sårat dig så du blivit ledsen. Hoppas det går över fort i så fall. Jag måste ta tag i min hemmagympa igen, nu är det bara promenader som gäller och min rygg är inte alls överens med dem. Jag vet vad som krävs men "glömmer" lätt…

  2. Jag har nog inte full koll på vad Pilates är jag heller, men tänker inte på något yogaliknande i alla fall. Tårtan ser väldigt god ut. Hoppas att du har kunnat släppa det som gjorde dig ledsen och att du nu kan se det med lite andra ögon.

  3. Härligt med en bra vecka, trots att du varit ledsen! Men det är väl det som är livet, både glädje och sorg, men förhoppningsvis har man mer glädje än sorg!

Lämna ett svar