Vardagen

Söndagslistan vecka 8

Godmorgon!
Jag är så trött idag, sovit dåligt och så vaknade jag tidigt av musik i tonåringens rum. Han var morgonpigg…. Jag sover alltid dåligt när jag sitter i sängen på kvällen och skriver på datorn och sedan låter den ligga kvar i sängen istället för att kliva upp och lägga datorn någon annanstans. Sorry det blev en lång mening….
Känsla: Helt klart domineras tankarna av det som sker i Ukraina. Otroligt obehagligt och jag får ont i magen varje gång som jag läser en nyhetsuppdatering om läget. Hur många människor kommer få sätta livet till innan det är över? Krig har aldrig kommit med något gott, har människor inte lärt sig något av historien. Det är skrämmande att tänka på hur maktgalna en del individer blir.
Väder: Det är som att någon sitter och trycker på en knapp: ”nu kör vi på lite snö, eller vänta jag ångrar mig, vi tar lite regn istället och så slänger vi på lite minusgrader på det med… Galet!
Träning:
Sprungit en snabb femma, kört två pass pilates, ett helkroppspass med styrka och så dömde jag fotboll igår. Ska ut och döma idag också. Har sådan abstinens efter att få sträcka ut på mattan och träna lite pilates men det får bli ikväll tänker jag.
Bilder från veckan:

 
Positiva från veckan:
– Fått vara ute och döma fotboll i solen.
– Filten som mamma virkat till mig är nu klar och vi hade en trevlig stund hos mina föräldrar när jag hämtade den.
– jag har kunnat träna allt jag vill.
– Vi har bokstavligt talat haft kaos på jobbet med svårt sjuka patienter och mycket att göra. Mitt i allt det har jag haft grymt bra samarbete med de sjuksköterskor som jag arbetat med i veckan.
Ett poddavsnitt som jag kan rekommendera:
Återigen ett fantastiskt lärorikt avsnitt med Katarina Godsip. Tankar kring hur hjärnan fungerar och varför vi reagerar som vi gör. Ett ltet observandum är att man inte kan lyssna på hela avsnittet utan en timme av deras samtal är gratis. Tillgång till hela får man om man går med i patreon. Jag kan förstå att Navid som har podden gör så då han måste få in pengar till sitt levebröd.
Veckans värsta: Att kriget drabbat Europa med Putins invasion av Ukraina. Mitt hjärta blöder!
Det sjukaste jag läst: Att människor på fullaste allvar förnekar kriget i Ukraina. Jag har gjort texterna anonyma men det är delat av personer jag har haft i mitt flöde på Facebook. Blev blockad då jag ifrågasatte om det var ett skämt att hen delade dessa texter…. 👇👇
 En rolig bild: 

Veckans instastories:
 
     
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Söndagslistan vecka 8

  1. Vad glad jag blev att du kommenterat inne på min blogg 🙂 Jag har av någon konstig anledning (tror det är vinterdeppa) helt kommit ifrån både löpningen och yogan som jag var så flitig med förut. Nu kanske du kan ge mig inspirationen tillbaka 🙂 Tack!

  2. Jag håller verkligen med, om veckans känsla, så fort jag "kommer på det" så knyter det sig i mig. Det är konstigt och känns nästan själviskt att jag i övrigt har njutit av solsken, pyssel och en ganska fin jobbvecka 🙂

  3. Usch ja, visst är det som händer i Ukraina hemskt men man får försöka hålla sig lagom uppdaterad och inte bara lyssna på det. Sedan finns det så klart i bakgrunden hela tiden…
    Här blir det en långrunda i dag så jag hoppas att solen inte försvinner helt.

Lämna ett svar