Tänkvärda inlägg av andra

Ann-Cathrine Engwall:

Osannolika och extremt ovanliga sammanträffanden:

I det engelska kungahuset har flera medlemmar drabbats av olika cancerdiagnoser samtidigt i tiden, vilket avviker från sannolikheten att detta skulle kunna uppstå rent statistiskt slumpmässigt utan någon som helst yttre påverkan. Kung Charles, 75, är mitt uppe i sin cancerbehandling, 42-åriga Kate har nyligen börjat med cellgifter och prins Andrews ex-fru Fergie, 64 år har drabbats av både bröstcancer och malignt melanom inom loppet av ett halvår.

Ett gift äldre par som jag haft kontakt med får båda två varsin stroke dagarna efter varandra. Även detta är ett väldigt unikt sammanträffande. Individer som får flera strokes under de senaste åren och ofta kring jul och nyår är också ganska ovanligt förekommande.

Antalet sepsisfall (bakterier i blodet) har också ökar under de senaste åren och drabbar fler yngre personer och i vissa fall hittar man ingen naturlig bakomliggande orsak som t ex öppna sår eller föregående kraftiga virusinfektioner

Antalet idrottsaktiva män som faller ihop och i vissa fall dör plötsligt under sin idrottsutövning har ökat drastiskt under de senaste åren. Varför? Det måste finnas en gemensam påverkande faktor då detta avviker kraftigt från den rent slumpmässiga sannolikheten att drabbas av något dylikt.

När alla dessa mindre sannolika händelser och sammanträffanden hopar sig så bör man reagera. Finns det någon gemensam faktor som kan ha haft någon påverkan på att alla dessa osannolika sammanträffanden blivit så många under de senaste åren?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Ann-Cathrine Engwall:

  1. Ja dessa så kallade osannolika och extremt ovanliga sammanträffanden är så episkt många nu, att det borde vara omöjligt att blunda för dom eller bortförklara dom. Ibland ser man rent löjeväckande bortförklaringar i tidningarna, och jag undrar varför så många vägrar att se sambandet. Jag kanske utrycker mig skarpt nu, men det är enligt mig rent korkat att inte kunna eller vilja se den stora gemensamma nämnaren. Jag vet själv människor som har avlidit eller blivit allvarligt skadade för livet av denna gemensamma nämnare, och ändå tillåts och uppmuntras galenskapen att fortsätta. Jag är så innerligt och djupt tacksam att jag inte böjde mig för trycket och lät min kropp ta skada. Det var tufft att bli diskriminerad och smädad och utsatt för hat så länge det pågick, och min tilltro till mänskligheten har tagit skada. Men nu är jag tacksam för att jag trots allt stod ut. Jag uppskattar alla inklusive dig som tar upp det här, och inte stoppar huvudet i sanden. En fortgående medicinsk skandal av episka mått som denna, ska inte få falla i glömska eller mörkas bort.

    1. Läste någon sammanställning från ”vad vi vet” att det har gjorts en genomgång av alla givna doser och inrapporterade biverkningar och sett till det så är det visst säkert. Tyvärr så tror jag inte att de har korrekt data när de gör den bedömningen. Alla biverkningar har ju inte ens rapporterats in. Tror att mörkertalet är enormt tyvärr.

  2. Det här är precis en del av det jag och maken diskuterar rätt ofta. Men allt tystas ner och det är inget man pratar om. Nämner man något på jobbet blir det väldigt laddat. Det är verkligen sorgligt att vi hamnat här.

Lämna ett svar