Hanna funderar

Är det verkligen nödvändigt?

Så här efter tolvslaget sitter jag och funderar över det nödvändiga med fyrverkerier. Är det verkligen värt människors hälsa, djurens hälsa och miljö för några minuters smällande? När jag och brorsan var barn köpte vi alltid smällare som vi gick ut och smällde. Då pratades det inte på samma sätt som det gör nu kring djurens mående och hur många äldre som också blir rädda. Tänk dig en äldre person som upplevt bomber och krig. Har personen en demenssjukdom så blir det ännu svårare. Tankar kring om kriget kommit tillbaka är inte alls ovanligt.

Det är flera år sedan som vi köpte fyrverkerier. Det kostar mest en massa pengar och vi tycker verkligen inte att det är värt det. Särskilt inte nu med medvetenheten om hur många som far illa av smällarna som blir. Det måste ju finnas andra sätt att fira in det nya året på…..

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Är det verkligen nödvändigt?

  1. Om jag fick bestämma så skullle de förbjudas helt. De skräpar ner, är o hälsovådliga för endel och innehåller kemikalier och förorenar luften, den som vi så ska värna om nu, enligt alla experter. Dessutom skrämmer de slag på djur och många människor.
    Vackra, ja flertalet är ju det – det kan jag inte förneka men ngn nytta är det inte med dem

  2. ”Old habits die hard” som det heter på engelska. Jag är faktiskt för fyrverkerier. De är färgglada och inger hopp för de flesta. Dessutom är det ju inte som förut längre. Privatpersoner behöver tillstånd av Polisen att skjuta upp raketer till exempel. Här är det kommunen som tagit över nyårssmällarna. Fem minuter av WOW. Det tycker jag alla borde stå ut med. På kontinenten och i vissa länder som till exempel Malta smäller det under en hel månad – juni. Varje dag. Så…

    Förresten kolla här: https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2024/01/vagar-man-foresla-en-ny-selfie.html . Det borde vara nåt för dig:-)

Lämna ett svar