Böcker

Nytt år nya tag, vad är ditt tag?

Första januari, dagen då alla tänker nystart. Eller kanske först käka pizza och kurera en baksmälla. Är så glad att jag inte är festartypen och slipper därmed baksmälla….. Nyårsdagen är alltid full med förväntningar känner jag. Man ska uppnå sitt bästa jag, man ska sluta med ditten och datten och nyårslöftena haglar.

Häromdagen skrev jag om att jag vill börja med en läsutmaning, läsa en kvart om dagen. Den första boken jag ska börja läsa är en bok som jag fick av Amanda i födelsedagspresent: En evighet från dig. Den beskrivs så här:

Lissa jobbar som sjuksköterska i ett skitigt och hektiskt område i London. Efter en traumatisk händelse drabbas hon av posttraumatiskt stressyndrom. När hennes chef ger henne möjligheten att under några månader byta tjänst med en sjuksköterska i den lugna lilla staden Kirrinfeif i de skotska högländerna, tar hon den.

Den som ska ta Lissas plats i London är Cormac. En yrkesmilitär som sökt sig till Kirrinfeif på jakt efter lugn och ro. Men även om han trivs i sin roll som ortens sjuksköterska så har rastlösheten börjat bli alltmer påtaglig. Kanske kan ett miljöombyte vara precis vad de båda behöver?

Jag vill också få en nystart med min pilatesträning och har planerat ett litet program med fem övningar. Men det får ett eget inlägg framöver.

Rubriken är en del i Madeleines bloggutmaning. Häng på du också!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Nytt år nya tag, vad är ditt tag?

 1. Vad roligt! Att läsa är något som får stryka på foten för många nu när det finns fri tillgång till underhållning i telefonen. Jag älskar mindfulnesskänslan i riktig läsning, men lyssnar tyvärr lite för ofta på böcker istället. Lycka till med din utmaning!

  1. Visst är det bra att kunna läsa böcker via plattor och att kunna lyssna på böcker. Men jag är lite gammalmodig och vill läsa böcker på riktigt. Därför jag är så dålig på att ta mig tid för det.

 2. Nytt år nya möjligheter i hela 366 – skottår i år (men nu är det 365 eftersom 1 dag redan passerat)
  Jag avger inga nyårslöften, men jag ska försöka mej på att sticka ett par sockor varje månad, eller om jag kommer på ngt annat däremellan att sticka el virka ☺️ Gott Nytt År till Dej ✨

 3. Vilken spännande bok och den passar perfekt i början av året. Så kul att du ska satsa på nya yogaövningar och ser fram emot när du delar med dig av dom. Kramis <3

 4. Jag har inga löften eller mål satta för det nya året utan jag gör det jag vill göra helt enkelt.
  VI har färdigpizza i frysen så det får det nog bli idag. Och jag är också glad att jag inte är någon partyprinsessa längre som har ont i huvudet idag.
  Carin

 5. Vilken kul utmaning, Jag har gett mig en utmaning i januari, tror inte det blir ett nyårslöfte av det, men åtminstone ett januarilöfte: jag ska se nya filmer. FÖR MIG. Jag är en omtittare, väldigt AST, och gillar att se samma film om och om igen. I januari ska jag se nya filmer och lyssna på nya ljudböcker 🙂

Lämna ett svar