Min vardag

Att ändra tankemönster

Jag tänkte fortsätta på temat kring min trötta känsla som jag skrev om för någon vecka sedan. Googlade lite och hittade faktiskt några riktigt användbara tips som jag tänkte dela med mig av. Kanske att något av tipsen är användbara för dig.

 1. Självmedvetenhet: Börja med att bli medveten om dina nuvarande tankemönster. Observera vilka tankar som dyker upp när du står inför olika situationer eller utmaningar.
 2. Utmana negativa tankar: När du märker negativa eller destruktiva tankar, utmana dem. Fråga dig själv om dessa tankar verkligen är sanna, eller om de är resultatet av överdrifter eller missuppfattningar.
 3. Byt perspektiv: Försök att se situationer från olika vinklar. Fråga dig själv om det finns alternativa sätt att tolka en händelse som inte är lika negativa.
 4. Positivt tänkande: Öva på att anta en mer positiv inställning genom att fokusera på det som är bra och det som går rätt i ditt liv.
 5. Fokusera på lösningar: Istället för att fastna i problemen, försök att fokusera på möjliga lösningar och sätt att hantera situationen.
 6. Granskning av bevis: Om du har en tendens att tvivla på dig själv, titta på tidigare prestationer och bevis på ditt värde och kompetens.
 7. Omgivning: Försök att omge dig med positiva och stöttande människor som kan uppmuntra dig till att tänka mer konstruktivt.
 8. Tålamod och repetition: Att ändra tankemönster tar tid och övning. Upprepa positiva tankar och öva på dessa tekniker regelbundet för att se förändring över tid.

Kom ihåg att det är en process och att små framsteg är värdefulla. Att vara snäll mot dig själv och ge dig tid att lära dig och växa är avgörande när du arbetar med att ändra dina tankemönster.

För min egen del så tar jag till mig ettan, tvåan och trean. Men alla tipsen är definitivt värda att ta till sig tycker jag. Varför detta tjat om negativa tankemönster då? Jag upplever verkligen att det är ett problem för mig. Jag känner inte igen mig själv och vet inte riktigt hur jag har blivit. Saker och ting känns tråkiga, inte för att de egentligen är det utan för att det är den känslan som slagit rot i mig. Jag behöver verkligen jobba med mig själv.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Att ändra tankemönster

 1. Jag behöver också jobba med mig själv och mina tankar. Jag känner igen mig, att många saker känns tråkiga och som måsten. Jag kommer på mig alltför ofta med att längta framåt till saker jag ser fram emot. Men jag vill ju kunna njuta av nuet och vardagen. Det som livet till största delen består av.

 2. Jag är nog en positiv människa i grund och botten.
  Har nog aldrig brytt mig om vad andra tycker och tänker (jo det har jag). Men inte sedan jag blev vuxen i alla fall.
  Och jag lägger inte min energi på det som har en dålig energi. För roligare kan man ha tycker jag.
  Carin

Lämna ett svar