Min vardag

Check på tenta

Jag hade sådan ångestklump i magen hela förmidagen men kände ändå innan tentan drog igång att det nog skulle gå bra. Nu vet jag inte….. Det ironiska är att jag var så bekymrad över föreläsningarna igår. Det kom ingenting om sår, däremot en hel massa om ortopedi där vi inte ens haft föreläsningen om det eller fått ut materialet på powerpoint. Känslan efter dagens tenta är att jag inte har fattat något alls. Något annat som störde mig var att en av frågorna var värd 6 poäng. Problemet var att det var inom ett område som vi inte pratat något alls om. Antar att det är det som är nackdelen med problembaserat lärande. Jag tror inte att jag failat på den nivån att jag får underkänt men det känns inte bra alls. Lärdomen för nästa termin blir att grotta ner mig ännu mer än jag redan gjort.

Något positivt med dagen är att seminariet kring inlämningsuppgifterna gick bra och min lärare godkände mitt förslag på examensarbete. Så jag ska göra en litteraturstudie kring critical illness vilket är något som man kan drabbas av under intensivvård. Beskrivet på ett väldigt enkelt sätt kan man säga att det är en svaghet i musklerna som man drabbas av under intensivvård på grund av immobilisering (att man inte använder musklerna när man ligger nersövd) och respiratorvård.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Check på tenta

 1. Hoppas för din skull att du blir godkänd på tentan. Kul att läraren godkände vad ditt examensarbete ska handla om. Visste inte att läraren behövde göra det.

 2. Kändes det bra när du gjorde tentan så tror jag att det åxå gick bra 🤗.
  Det värkar som att det är så på högskola. Att man går på en föreläsning & dem tar upp ämnen som man inte äns har pratat om. Kan kännas jobbigt. Men jag tror att anteckna mycket är en bra grej att göra då.

  Kul att din lärare godkände ditt förslag på examensarbetet du ska göra 😊👍.
  Intressant examensarbete.

  För länge sen sa en person till mig. Skulle jag sätta mig i rullstol & sitta där. Så skulle mina muskler förtvinas. Jag vet inte om det var en morot till mig. Att jag inte ska ge upp eller om det är en sanning i det.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  1. Nej det var ju det som var grejen att det inte kändes bra på tentan. Är inte helt säker på att jag är godkänd…. Jo, det finns en sanning i det personen sa. Muskler som inte används förtvinar.

 3. Den där känslan innan är så jobbig. Förstår dig fullt ut, men vad är det värsta som kan hända? Du får göra om den. Nu hoppas vi inte på det utan att detta kommer gå bra 🙂

 4. Hoppas tentan gick bra nu, men märkligt de tog sådant som ni inte haft än. Känna ju lite ojuste. Roligt att läraren godkände och du får skriva om det du ville.

Lämna ett svar