Hanna funderar

Lycka, finns det?

Jag lyssnade på det senaste avsnittet av podden Kjos. I det här avsnittet får vi höra Ida prata om livet med sin bästa vän. En sak som de pratade om i avsnittet är det här med lycka. Vad som egentligen är lycka och om det är rimligt att söka efter lycka. Är det ens ett state of mind? Det diskuteras om huruvida det är lycka att vara tacksam för sin barn, vara glad för sitt jobb och så vidare.

Jag har funderat lite på det här och tänker lite lika. Den verkliga lyckan tror jag handlar om vardagen, att vara glad för små saker, att solen skiner, att man är frisk och att familjen är frisk. Lycka kanske mer handlar om att vara glad för det man har i vardagen, inte hela tiden leta efter lycka som något oföränderligt och statiskt.

Att inte jaga en abstrakt och konstant känsla av lycka, utan istället fokusera på det som redan finns runt omkring tror jag är viktigt för balans. Att inte jaga efter det stora och det som utmärker sig utan att se det lilla i vardagen. Jag tänker också att det är viktigt att vara tacksam för det man har. Gräset är inte grönare på andra sidan.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Lycka, finns det?

  1. Gräset är sällan grönare på andra sidan. Det gäller att vi inte blir hemmablinda utan faktiskt njuter av allt fint som vi har i vardagen. Livet var dagarna som passerade brukar man säga.

Lämna ett svar