Trädgården

Dagens pioner

Du är förstås nyfiken på hur min skoldag varit. Men jag tänkte faktiskt prata om mina pioner istället. Yes, nu kommer den här tiden när jag kommer bombardera bloggen med bilder på pionernas utveckling från alla möjliga vinklar. Bilderna ovan visar hur mina två buskar ser ut just idag.

Mina pioner är vita med en dutt av rosa. (Tror förresten att dutt är ett mina mest använda ord just nu, det och ”isch”.)

Innan blommorna är utslagna är de alltid välbesökta av myror. Men de försvinner sen när blomman är helt utslagen. Fortsättning följer helt klart.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Dagens pioner

 1. En fråga, varför är de så populära bland myrorna när de inte slagit ut? 🧐
  Jag älskar pioner men har ingen själv då jag misstänker att man bör ha en egen trädgård för arr kunna lyckas med dem, eller har jag fel? 🤔

  1. Min teori är att det är något sött ämne på knopparna som drar till sig myrorna. Men jag vet inte. Det går inte att sätta dom i kruka för det är ju en buske med väldigt känsliga rötter. Så någon form av trädgård behöver du såklart ha tillgång till.

 2. Vet inte om du följer bloggaren LillaSyster som förresten bor i samma stad som du. Hon är också väldigt förtjust i pioner och dahlior samt en massa andra vackra blommor. Så jag ser mycket fram emot många bilder på pioner både hos dig och hos henne.
  Hoppas du hade en okej skoldag:-)

  PS. Grannen fick veta idag att han får minst G på sin master-avhandling. Han var såååååå glad att han bjöd på en öl som tack för hjälpen för korrläsningen:-) DS

  1. Glad för din grannes skull och för din skull. Bra ”korrat” med avhandlingen! Kikar in hos Lillasyster ibland. Hade ingen aning om att hon bor i samma stad som mig.

 3. Fin stor buske med pioner 🌸. Ska bli spännande att följa deras väg tills dem är utslagna 😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar