Min vardag

Det fria ordet

Godmorgon! Idag råkade vi försova oss, vaknade av ytterdörren som slog igen när Alex gick till skolan. Ida däremot var inte vaken så hon fick i princip gå direkt från sängen till skolan.

Inget är som väntans tider. Kommer jag få komplettera någon av mina uppgifter eller är de godkända som de är? Det funderar jag över idag. Skrev häromdagen att jag inte vågat läsa mina uppgifter igen. Men nu har jag kikat på dom och är såklart partisk eller vad man ska säga men tycker de är bra gjorda. Eftersom lärarna vill ha in eventuella kompletteringar redan första december borde jag snart få mina resultat.

Är fritt tänkande något som vi tar för givet?

Innan pandemin så har jag aldrig tänkt på det faktum att det fria ordet är hotat. I Sverige har det inte varit tystat och man har kunnat prata om allt. Andra länder har pysslat med censur och att meningsmotståndare hamnar i fängelse. Det har alltid varit självklart för mig att det är okej att säga det man tänker och att kunna föra en öppen diskussion.

Texten i bilden är från Uppsala universitet. Jag finner den ytterst provocerande. Vem bestämmer vad som är rätt att tänka?Vill man inte uppmuntra till ett fritt och kritiskt tänkande? Eller vill man ha en lydig skock får som inte kan tänka själv? Texten borde såklart vara att ”tänka rätt är stort, tänka fritt är större”.

Appropå det fria ordet så må jag ha en öppen blogg och ett öppet kommentarsfält. Jag har gärna en diskussion. Men det betyder inte att det är ok att skriva hur som helst. Här är du välkommen att läsa men mina regler gäller. Elakheter och små nålstick undanbedes.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Det fria ordet

  1. Hoppas att det har gått bra på dina uppgifter så att du slipper komplettera. Det är ju alltid det skönaste.
    Jag tycker att orden på Uppsala universitet är mycket kloka ord. Kanske skulle de stått i annan ordning men jag kan ändå ta dem till mig. Både att tänk fritt och att tänka rätt är viktigt. Då tänker jag inte på att någon annan ska styra våra tankar så klart men de goda och rätta tankarna är viktiga med tanker på hur världen ser ut. Åsiktsfriheten och yttrandefriheten är ju grunden i en demokrati.

Lämna ett svar